Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elke Instagram-gebruiker die toegang heeft tot je profiel, de lijst bekijken met de mensen die je volgt en degenen die jou volgen.

Maar om privacy redenen wil je misschien de lijst met volgers en wie jij volgt op Instagram verbergen. Helaas heeft Instagram geen ingebouwde functie waarmee je je volgers voor anderen kunt verbergen, maar er zijn wel wat tijdelijke oplossingen waardoor je je volgers kunt verbergen. In deze post belichten we enkele van die tijdelijke oplossingen waarmee je je volgers op Instagram kunt verbergen.

Je Instagram-account wijzigen in een Privé-account

Met Instagram kunnen gebruikers hun account ook privé maken. Wanneer een Instagram-account wordt gewijzigd van openbaar naar privé, zijn de accountgegevens, inclusief berichten en de lijst met volgers, alleen zichtbaar voor de mensen die jou volgen. Je Instagram-account wijzigen in een Privé-account doe je zo:

 • Open de Instagram-app op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op het profielpictogram rechtsonder op het scherm
 • Tik op je profielpagina op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt in ‘Instellingen en privacy’
 • Blader op de pagina die verschijnt naar ‘Account-privacy’. Tik erop.
 • Zet op de volgende pagina die verschijnt de schakelknop naast ‘Privé-account’ aan

Individuele gebruikers op Instagram blokkeren

Als je je Instagram-volgers voor bepaalde gebruikers wilt verbergen, kun je deze gebruikers blokkeren. Mensen blokkeren op Instagram betekent dat ze onder andere geen toegang hebben tot jouw Instagram-profiel. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je Instagram-verhalen anoniem kunt bekijken

Door een van de twee bovengenoemde technieken te volgen, is het mogelijk om je volgers op Instagram te verbergen om een bepaald niveau van privacy te behouden.

 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een social media applicatie die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s en video’s via een mobiel apparaat. Bekijk de content van je vrienden, gebruik filters en aangepaste randen en effecten. Je kunt ook reageren op de foto’s en video’s van je vrienden of andere gebruikers.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…