Beste AI-apps voor Android die je moet kennen!

Kunstmatige intelligentie (oftewel AI) wint snel populariteit in de moderne wereld. AI is toegankelijker geworden door apps die verschillende geprogrammeerde taken uitvoeren om mensen te helpen verschillende processen sneller en effectiever uit te voeren.

De meeste AI-apps draaien op computers, maar ze worden langzaamaan geïntegreerd in mobiele apparaten die zowel op iOS als Android draaien. Er zijn verscheidene AI-apps gemaakt voor Android-apparaten om verschillende specifieke taken uit te voeren. Dit stuk belicht enkele van de beste AI-apps voor Android die je zou moeten kennen.

 1. ELSA Speak: Reduce your accent

  ELSA Speak: Reduce your accent

  ELSA is een geweldige AI-app die is ontwikkeld om sprekers waarvan Engels niet de moedertaal is, te helpen hun uitspraak te verbeteren. De app maakt gebruik van geavanceerde spraakherkenningstechnologie om uitspraakfouten van gebruikers te identificeren en te corrigeren. Het biedt op maat gemaakte activiteiten en lessen op basis van het expertiseniveau en de behoeften van de gebruiker.

 2. Google Assistant

  Google Assistant

  Google Assistant is een door AI aangedreven virtuele assistent die op verschillende Android-apparaten werkt. De assistent heeft de mogelijkheid om natuurlijke taalcommando’s te herkennen en erop te reageren. Gebruikers kunnen ermee communiceren in een gemoedelijke toon en een reeks taken aanvragen, waaronder het instellen van herinneringen, bellen, muziek afspelen en smarthome-apparaten bedienen. Je kunt ook enkele van de beste persoonlijke assistent-apps voor Android bekijken.

 3. FaceApp

  FaceApp

  FaceApp is een geweldige AI-app waarmee gebruikers hun selfies en portretten kunnen aanpassen met behulp van kunstmatige intelligentietechnologie. De app heeft geavanceerde AI-algoritmen en innovatieve mogelijkheden die afbeeldingen leuk en creatief maken. FaceApp kan de leeftijd, het geslacht en de gelaatstrekken van een foto wijzigen en gezichtshaar toevoegen of verwijderen, kapsels aanpassen of make-up aanbrengen met behulp van deep learning neurale netwerken.

 4. Replika

  Replika

  Replika is een geavanceerde Android-app die gebruikers een gepersonaliseerde chatbot biedt die menselijke gesprekken nabootst. De app maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor natuurlijke taalverwerking (NLP) en machine learning-technieken om voor elke gebruiker een op maat gemaakte chatbot-ervaring te creëren. De app analyseert en leert van grote hoeveelheden sms-berichten, chat logboeken en interacties op social media om een uniek profiel voor de gebruiker op te bouwen.

 5. Google Lens

  Google Lens

  Google Lens is een visuele zoektool ontwikkeld door Google waarmee gebruikers informatie kunnen zoeken met behulp van de camera van hun smartphone. De app maakt gebruik van beeldherkenningstechnologie om te analyseren en te begrijpen wat door je camera wordt bekeken, inclusief woorden en afbeeldingen, en om relevante informatie en acties te bieden op basis van de objecten of tekst die wordt gedetecteerd.

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…