Beste AI-apps voor Android die je moet kennen!

Kunstmatige intelligentie (oftewel AI) wint snel populariteit in de moderne wereld. AI is toegankelijker geworden door apps die verschillende geprogrammeerde taken uitvoeren om mensen te helpen verschillende processen sneller en effectiever uit te voeren.

De meeste AI-apps draaien op computers, maar ze worden langzaamaan geïntegreerd in mobiele apparaten die zowel op iOS als Android draaien. Er zijn verscheidene AI-apps gemaakt voor Android-apparaten om verschillende specifieke taken uit te voeren. Dit stuk belicht enkele van de beste AI-apps voor Android die je zou moeten kennen.

 1. ELSA Speak: Reduce your accent

  ELSA Speak: Reduce your accent

  ELSA is een geweldige AI-app die is ontwikkeld om sprekers waarvan Engels niet de moedertaal is, te helpen hun uitspraak te verbeteren. De app maakt gebruik van geavanceerde spraakherkenningstechnologie om uitspraakfouten van gebruikers te identificeren en te corrigeren. Het biedt op maat gemaakte activiteiten en lessen op basis van het expertiseniveau en de behoeften van de gebruiker.

 2. Google Assistant

  Google Assistant

  Google Assistant is een door AI aangedreven virtuele assistent die op verschillende Android-apparaten werkt. De assistent heeft de mogelijkheid om natuurlijke taalcommando’s te herkennen en erop te reageren. Gebruikers kunnen ermee communiceren in een gemoedelijke toon en een reeks taken aanvragen, waaronder het instellen van herinneringen, bellen, muziek afspelen en smarthome-apparaten bedienen. Je kunt ook enkele van de beste persoonlijke assistent-apps voor Android bekijken.

 3. FaceApp

  FaceApp

  FaceApp is een geweldige AI-app waarmee gebruikers hun selfies en portretten kunnen aanpassen met behulp van kunstmatige intelligentietechnologie. De app heeft geavanceerde AI-algoritmen en innovatieve mogelijkheden die afbeeldingen leuk en creatief maken. FaceApp kan de leeftijd, het geslacht en de gelaatstrekken van een foto wijzigen en gezichtshaar toevoegen of verwijderen, kapsels aanpassen of make-up aanbrengen met behulp van deep learning neurale netwerken.

 4. Replika

  Replika

  Replika is een geavanceerde Android-app die gebruikers een gepersonaliseerde chatbot biedt die menselijke gesprekken nabootst. De app maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor natuurlijke taalverwerking (NLP) en machine learning-technieken om voor elke gebruiker een op maat gemaakte chatbot-ervaring te creëren. De app analyseert en leert van grote hoeveelheden sms-berichten, chat logboeken en interacties op social media om een uniek profiel voor de gebruiker op te bouwen.

 5. Google Lens

  Google Lens

  Google Lens is een visuele zoektool ontwikkeld door Google waarmee gebruikers informatie kunnen zoeken met behulp van de camera van hun smartphone. De app maakt gebruik van beeldherkenningstechnologie om te analyseren en te begrijpen wat door je camera wordt bekeken, inclusief woorden en afbeeldingen, en om relevante informatie en acties te bieden op basis van de objecten of tekst die wordt gedetecteerd.

De beste AI-apps voor het leren van nieuwe talen op Android
De beste AI-apps voor het leren van nieuwe talen op Android

Een nieuwe taal leren kan spannend maar ook uitdagend zijn. Met behulp van technologie kun je vanaf je eigen Android-apparaat een nieuwe taal leren. Via AI-apps voor het leren van talen kun je snel een nieuwe taal leren en deze binnen korte tijd vloeiend spreken. Deze apps bi…

Dit zijn de beste Remote Desktop-app voor Android
Dit zijn de beste Remote Desktop-app voor Android

In het huidige digitale tijdperk is de mogelijkheid om op afstand toegang te krijgen tot je computer of andere apparaten steeds belangrijker geworden. Of je nu vanuit huis werkt of op reis bent, met deze apps heb je altijd en overal toegang tot je computer en bestanden direct…

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…