Leer hoe je screenshots op Telegram Group of Channel kunt uitschakelen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld populair geworden vanwege de geweldige functionaliteit, beveiliging en functies ten aanzien van privacy. Met Telegram hebben gebruikers gegarandeerd veiligheid en privacy tijdens het chatten in privé chats, groepen en zelfs kanalen.

Een van de zeer gewaardeerde functies wat betreft privacy van Telegram is de mogelijkheid om te voorkomen dat andere gebruikers screenshots maken van chats in privé chats, groepen en kanalen. Standaard kun je op elk moment schermafbeeldingen maken van privé, groeps- of kanaalgesprekken op Telegram. Als groeps- of kanaalbeheerder kun je echter de screenshotfunctie uitschakelen om te voorkomen dat leden screenshots maken van gevoelige gesprekken.

Als individuele gebruiker kun je een privé chat met een persoon beginnen en zelfvernietigingstimers voor berichten activeren. Dit betekent dat de berichten die je in de privé chat verzendt, automatisch verdwijnen nadat de ingestelde tijd is verstreken. Het is ook niet mogelijk om een screenshot te maken van een zelfvernietigingsbericht op Telegram. In een eerder artikel is beschreven hoe je op verschillende Android-apps, waaronder Telegram, zelfvernietigende berichten kunt versturen. In een eerder gerelateerde post legden we uit hoe je contacten op Telegram kunt verwijderen. Dit stuk laat zien hoe je schermafbeeldingen op Telegram-groepen en kanalen kunt uitschakelen.

Om de screenshot-functie op Telegram-groepen of kanalen uit te schakelen:

 • Start de Telegram-app door op het pictogram te tikken
 • Als je een groeps- of kanaalbeheerder bent, zoek dan de groep- of kanaal chat op de startpagina en tik erop. Als je geen groeps- of kanaalbeheerder bent, kun je een nieuwe groep of kanaal maken waarvan jij de beheerder wordt.
 • Tik in de individuele groep- of kanaal chat op de groepsnaam die bovenaan de pagina verschijnt
 • Tik op de pagina die verschijnt op het potloodpictogram om de groepsinformatie en instellingen te bewerken
 • Tik op de pagina die verschijnt op Groepstype/Kanaaltype
 • Scroll op de pagina Groepsinstellingen/Kanaalinstellingen die verschijnt naar beneden om ‘Opslaan van inhoud beperken’ te vinden. Activeer de schakelknop ernaast.
 • Wanneer de schakelknop is ingeschakeld, kunnen leden van de groep of het kanaal geen inhoud van de groep of het kanaal kopiëren, opslaan, doorsturen of screenshots maken.
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp
Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp

WhatsApp heeft door de jaren heen verschillende maatregelen en functies geïmplementeerd die hebben geleid tot de verbetering van de privacy en veiligheid van zijn gebruikers tijdens het gebruik van de app. Onlangs heeft WhatsApp het gebruik van wachtwoordsleutels, oftewel toe…

Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?
Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?

Bij het downloaden en installeren van apps op je Android-apparaat, ben je misschien wel eens een mysterieus XAPK-bestand tegengekomen. Een XAPK-bestand is een pakketformaat dat wordt gebruikt voor het distribueren en installeren van Android-apps. Het combineert zowel het APK-…

Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken
Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken

WhatsApp-gebruikers kunnen al geruime tijd stickers verzenden en ontvangen tijdens het chatten op het platform. Het gebruik van stickers op WhatsApp is in de loop der jaren sterk toegenomen en geëvolueerd dankzij de technologische vooruitgang. Tegenwoordig kunnen WhatsApp-geb…

Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden
Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzen…

Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien
Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien

Een veelgebruikte functie op Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en verzoeken om privé accounts te volgen. Standaard kun je openbare Instagram-accounts volgen door op de volgknop op hun profiel te tikken. Voor privé accounts wordt er echter na het tikk…