Zo maak je de beste overgangen op TikTok

TikTok staat bekend om het plaatsen en delen van korte video’s. De toenemende populariteit van TikTok door de jaren heen heeft geleid tot verbeteringen in de functies en videobewerkingstools. Een van de beroemde en veelgebruikte bewerkingstools op TikTok zijn de overgangen (oftewel: transitions)

Overgangen zijn effecten die worden gebruikt bij het bewerken van video’s waarbij twee of meer video’s naadloos worden samengevoegd. Een voor- en navideo (before & after) kunnen bijvoorbeeld worden samengevoegd met behulp van overgangen om een ander perspectief van de video te laten zien. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je trending hashtags kunt vinden op TikTok.

TikTok heeft enkele ingebouwde overgangseffecten die kunnen worden gebruikt om zogenoemde overgangsvideo’s te maken. Ervaren gebruikers kunnen echter hun eigen overgangen maken en deze aan de video’s toevoegen. In deze post laten we je zien hoe je overgangen kunt maken op TikTok.

Om overgangen op TikTok te maken:

 • Open TikTok op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op de + knop in het onderste menu
 • Selecteer op de pagina die verschijnt de lengte van de video die je wilt opnemen (3m, 60s of 15s)
 • Tik op de opnameknop om te beginnen met het opnemen van je eerste video. Als je tevreden bent met de lengte van de eerste video, tik je nogmaals op de opnameknop om de opname te stoppen.

 • Aangezien een overgangsvideo is gemaakt van twee of meer video’s, kun je met TikTok een ander deel van een video toevoegen aan een reeds opgenomen video. Tik nogmaals op de opnameknop om het volgende deel van de video op te nemen. Tik wanneer je klaar bent op de opnameknop om de opname te stoppen.
 • Tik op de knop Gereed. Je wordt doorgestuurd naar de bewerkingspagina. Tik in het menu dat aan de rechterkant van het scherm verschijnt op effecten

 • Blader op de effectenpagina naar links in het menu dat onderaan de pagina verschijnt totdat je bij Overgang komt. Tik erop.
 • Overgangseffecten verschijnen op het scherm. Sleep de schuifregelaar die op het scherm verschijnt naar het punt van de video’s waaraan je je overgang wilt toevoegen.

 • Tik op een overgangseffect in de lijst om het aan de video toe te voegen. Zorg ervoor dat je voor een meer naadloze overgang het overgangseffect helemaal aan het einde van de eerste video toevoegt en precies daar waar de tweede video begint.
 • Bekijk een voorbeeld van de overgang die je hebt gemaakt en als je tevreden bent, sla dan de wijzigingen op en ga verder met het plaatsen van de video.

Als je twee video’s uit je galerij wilt importeren:

 • Tik op de pagina voor het maken van video’s op het uploadpictogram naast de opnameknop
 • Veeg op de pagina die verschijnt over het scherm naar links om toegang te krijgen tot de video’s op je apparaat
 • Tik onderaan de pagina op de knop ‘Meerdere selecteren’. Hierdoor kun je meerdere video’s selecteren. Tik op de video’s die je wilt toevoegen en tik op de knop Volgende
 • Je wordt doorgestuurd naar de bewerkingspagina. Volg vanaf daar de bewerkingsstappen zoals hierboven beschreven. Ga verder met het plaatsen van je post als je klaar bent.
 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken, bewerken en delen. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…