Zo kun je de Cache op Instagram wissen

Wanneer je een social media app op je Android-apparaat gebruikt, slaat de app vaak wat aanvullende gegevens op je apparaat om de gebruikerservaring te verbeteren. Deze gegevens worden cache genoemd. Over het algemeen is een cache tijdelijke aanvullende gegevens van een app of een website waarmee de app of site verzoeken sneller kan verwerken wanneer een gebruiker de volgende keer verzoeken indient.

Bij het gebruik van bijvoorbeeld Instagram spelen cache-gegevens een grote rol om je gebruikservaring te verbeteren. Als je een Instagram-profiel bezoekt, worden de details van dat profiel opgeslagen in de cache, zodat je de informatie de volgende keer sneller kunt vinden.

Cache-gegevens van Instagram worden opgeslagen in de opslag van je apparaat omdat de app op je apparaat is geïnstalleerd. Omdat Instagram veel gegevens bevat en vaak wordt gebruikt, slaat de app de veel cache-gegevens op. Als de cache-gegevens echter steeds meer toenemen, kan de opslagruimte van je apparaat afnemen en kan je apparaat langzamer worden.

Omdat cache-gegevens tijdelijk zijn, is het mogelijk om de cache-gegevens van Instagram op je Android-apparaat te wissen om opslagruimte vrij te maken en je apparaat sneller te laten werken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je lettertypen op Instagram kun wijzigen.

Om de cache van Instagram op Instagram te wissen:

 • Open ‘Instellingen’ op je Android-apparaat
 • Scroll omlaag om ‘Apps’ te vinden
 • Scroll in de lijst met geïnstalleerde apps die verschijnt om Instagram te zoeken. Je kunt ook de beschikbare zoekfunctie gebruiken om naar Instagram te zoeken. Als je het vindt, tik je erop

 • Op de pagina die verschijnt, zie je verschillende informatie over apps. Scroll naar beneden om ‘Opslag’ te vinden en tik erop
 • Tik op de pagina die verschijnt op de knop ‘Cache wissen’

 • De cache wordt automatisch gewist en er wordt wat opslagruimte vrijgemaakt.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een social media applicatie die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s en video’s via een mobiel apparaat. Bekijk de content van je vrienden, gebruik filters en aangepaste randen en effecten. Je kunt ook reageren op de foto’s en video’s van je vrienden of andere gebruikers.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…