Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op andere externe apps zoals Facebook of WhatsApp.

Sommige mensen kunnen echter kwade bedoelingen hebben en kunnen de TikTok-video’s van anderen op de verkeerde manier gebruiken. Dit roept de vraag op: is het mogelijk om te zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen? Helaas heeft TikTok geen ingebouwde functie waarmee je kunt zien wie jouw TikTok-video’s heeft opgeslagen. Je kunt echter wel zien wie je TikTok-video’s leuk vindt of hem heeft opgeslagen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je TikTok-video’s kunt verwijderen.

De vraag of een TikTok-gebruiker je video’s kan downloaden, hangt van jou af. Je kunt zelf de video-downloadfunctie van de app in- of uitschakelen. Je kunt ook besluiten om je account privé te maken en je content alleen te beperken tot de mensen die je volgen.

Om de downloadfunctie uit te schakelen:

  • Start TikTok en navigeer naar je profielpagina
  • Tik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de pagina en navigeer naar “Instellingen en privacy”

  • Tik op de pagina die verschijnt op Privacy”

  • Zoek onder privacy naar “Downloads” en schakel de schakelknop ernaast uit
  • Als de schakelknop is uitgeschakeld, kunnen andere TikTok-gebruikers je video’s niet downloaden. Links naar je video’s kunnen echter nog steeds worden gedeeld.
  1. TikTok

    TikTok

    Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…