Zo kun je de inloggeschiedenis van Telegram op je Android controleren

Telegram is wereldwijd een van de meest populaire instant messaging-apps, bekend om zijn robuuste beveiligingsfuncties en gebruiksvriendelijke interface. Een van de beveiligingsfuncties van Telegram is dat gebruikers de mogelijkheid hebben om hun inloggeschiedenis bij te houden. Door de inloggeschiedenis van je Telegram-account te controleren, kun je ongeautoriseerde toegang tot je account identificeren, zodat de integriteit van je account intact blijft.

Door je inloggeschiedenis te monitoren, kun je ook de apparaten en locaties bijhouden waarop je account is geopend, zodat je verdachte activiteiten kunt identificeren. Als je een onbekende inlogpoging opmerkt, kun je verdere actie ondernemen om je account te beveiligen. In deze post belichten we hoe je je Telegram-inloggeschiedenis op je Android-apparaat kunt controleren. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je een nep Telegram-account kunt herkennen.

Om je Telegram-inloggeschiedenis op je Android te controleren:

 • Start de Telegram-app door op het pictogram op je Android-apparaat te tikken.
 • Tik op de startpagina op de drie balken in de linkerbovenhoek van het scherm
 • Zoek in het menu naar ‘Instellingen’ en tik erop
 • Zoek op de pagina die verschijnt naar ‘Privacy en beveiliging’ en tik erop
 • Scroll op de pagina ‘Privacy en beveiliging’ naar beneden totdat je de optie ‘Actieve sessies’ vindt. Tik erop om je Telegram-inloggeschiedenis te bekijken
 • Je ziet nu een lijst met alle actieve sessies die aan je Telegram-account zijn gekoppeld. Elke sessie bevat informatie zoals het type apparaat, de locatie en de datum en tijd van de laatste activiteit
 • Lees deze informatie zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat alle genoemde sessies legitiem zijn en door jou zijn uitgevoerd.

Als je onbekende of verdachte sessies opmerkt, tik je op de sessie om meer details te bekijken. Telegram biedt de mogelijkheid om een sessie te beëindigen. Tik op de knop ‘Sessie beëindigen’ om uit te loggen bij die sessie vanaf je eigen Android-apparaat.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp
Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp

WhatsApp heeft door de jaren heen verschillende maatregelen en functies geïmplementeerd die hebben geleid tot de verbetering van de privacy en veiligheid van zijn gebruikers tijdens het gebruik van de app. Onlangs heeft WhatsApp het gebruik van wachtwoordsleutels, oftewel toe…

Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?
Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?

Bij het downloaden en installeren van apps op je Android-apparaat, ben je misschien wel eens een mysterieus XAPK-bestand tegengekomen. Een XAPK-bestand is een pakketformaat dat wordt gebruikt voor het distribueren en installeren van Android-apps. Het combineert zowel het APK-…

Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken
Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken

WhatsApp-gebruikers kunnen al geruime tijd stickers verzenden en ontvangen tijdens het chatten op het platform. Het gebruik van stickers op WhatsApp is in de loop der jaren sterk toegenomen en geëvolueerd dankzij de technologische vooruitgang. Tegenwoordig kunnen WhatsApp-geb…

Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden
Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzen…

Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien
Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien

Een veelgebruikte functie op Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en verzoeken om privé accounts te volgen. Standaard kun je openbare Instagram-accounts volgen door op de volgknop op hun profiel te tikken. Voor privé accounts wordt er echter na het tikk…