Zo kun je Google Foto’s overzetten naar iCloud

Google Foto’s en iCloud zijn twee populaire cloudopslagdiensten waarmee gebruikers hun dierbare herinneringen kunnen opslaan en beheren in de vorm van foto’s en video’s. Hoewel beide platforms elk hun unieke reeks functies bieden, bevindt je je mogelijk in een situatie waarin je je foto’s van Google Foto’s naar iCloud wilt overzetten.

Of het nu komt door een verandering in de cloudopslagprovider van jouw voorkeur of de wens om je herinneringen op meerdere locaties te bewaren, dit artikel helpt je bij het proces van het overzetten van je Google Foto’s naar iCloud. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je WhatsApp-chats van Android naar iPhone kunt overzetten.

Google-foto’s overzetten naar iCloud:

Stap 1: download al je Google-foto’s op een computer

Om al je foto’s te krijgen, kun je een service gebruiken genaamd Google Takeout. Voordat je je Google Foto’s downloadt, doorloop je de foto’s en verwijder je alle foto’s die je niet wilt bewaren. Als je klaar bent, kun je Google Takeout zo openen:

 • Log in op je Google-account.
 • Bovenaan de lijst zie je een knop met de tekst “Alles deselecteren”. Klik erop om al het andere uit te vinken.

 • Scroll naar beneden op de pagina en zoek het vak voor Google Foto’s. Klik erop. Als je alleen specifieke fotoalbums van Google Foto’s per jaar of maand wilt downloaden, klik je op ‘Alle fotoalbums inbegrepen’ om de gewenste albums te selecteren.
 • Blijf naar beneden scrollen en klik op ‘Volgende’ om verder te gaan.

Stap 2: Kies de bezorgmethode

 • Nu kun je beslissen hoe je wilt dat Google je je foto’s geeft. Klik op het vervolgkeuzemenu onder ‘Bezorgmethode’ om te kiezen hoe je ze wilt ontvangen.
 • Je kunt een link naar je e-mail laten sturen of de foto’s opslaan in andere cloudopslagdiensten zoals Google Drive, Dropbox, OneDrive of Box.
 • Nadat je je keuze hebt gemaakt, klik je op de knop ‘Export maken’.
 • Google stuurt je een e-mail met een link naar je foto’s zodra ze klaar zijn om te downloaden.
 • Als je veel foto’s hebt, kan Google deze in kleinere pakketten van 2 GB opsplitsen, zodat je ze gemakkelijker kunt downloaden.
 • In de e-mail ontvang je links waarmee je je foto’s rechtstreeks naar je computer of een extern opslagapparaat kunt downloaden.

Stap 3: zet foto’s over van Google Foto’s naar iCloud op Mac

Je kunt je gedownloade Google foto’s overbrengen naar een Mac. Het proces is eenvoudiger op een Mac-computer omdat je de ingebouwde Foto’s-app voor MacOS gebruikt. Om de foto’s over te zetten:

 • Open de Foto’s-app en sleep de foto’s vanuit je Google Foto’s-downloadmap naar iCloud.
 • Terwijl je de Foto’s-app open hebt, ga je naar ‘Voorkeuren’ en vervolgens naar ‘iCloud’. Zorg ervoor dat het vakje met de tekst ‘iCloud-foto’s’ is aangevinkt.
 • Je foto’s zijn nu beschikbaar in de iCloud-fotobibliotheek.
 1. Google Foto's

  Google Foto’s

  Google Foto’s is het handige platform voor het delen van foto’s van Google. Het is ingebouwd bij elk Android-apparaat en de interface is zeer eenvoudig te gebruiken. Ook kun je automatisch een back-up maken van je foto’s op de cloud servers. Met de app kun je je foto’s bekijken en bewerken.

Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp
Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp

WhatsApp heeft door de jaren heen verschillende maatregelen en functies geïmplementeerd die hebben geleid tot de verbetering van de privacy en veiligheid van zijn gebruikers tijdens het gebruik van de app. Onlangs heeft WhatsApp het gebruik van wachtwoordsleutels, oftewel toe…

Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?
Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?

Bij het downloaden en installeren van apps op je Android-apparaat, ben je misschien wel eens een mysterieus XAPK-bestand tegengekomen. Een XAPK-bestand is een pakketformaat dat wordt gebruikt voor het distribueren en installeren van Android-apps. Het combineert zowel het APK-…

Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken
Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken

WhatsApp-gebruikers kunnen al geruime tijd stickers verzenden en ontvangen tijdens het chatten op het platform. Het gebruik van stickers op WhatsApp is in de loop der jaren sterk toegenomen en geëvolueerd dankzij de technologische vooruitgang. Tegenwoordig kunnen WhatsApp-geb…

Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden
Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzen…

Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien
Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien

Een veelgebruikte functie op Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en verzoeken om privé accounts te volgen. Standaard kun je openbare Instagram-accounts volgen door op de volgknop op hun profiel te tikken. Voor privé accounts wordt er echter na het tikk…