5 manieren om je contacten over te zetten naar een nieuw toestel
Er gaat niets boven het gevoel dat je krijgt bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon. Zodra je thuis komt haal je het toestel waarschijnlijk direct uit de verpakking, laadt hem op en dan bedenk je je dat je op de een of andere manier de contacten nog moet overzetten naar het nieuwe toestel. Als je wilt blijven communiceren met je vrienden natuurlijk.
Opeens verandert dat blije gevoel als je bedenkt dat je waarschijnlijk uren bezig zal zijn met het handmatig overzetten van je contacten. Gelukkig zijn er een aantal manieren die dit proces makkelijker maken. Lees verder voor een aantal handige tips en tools die je hierbij kunnen helpen.
Via je Google account
Dit is waarschijnlijk de makkelijkste en snelste manier die er bestaat om al je contacten over te zetten naar je nieuwe toestel.
Het werkt alleen als je de contacten hebt opgeslagen op je Google account. Ga naar ‘Settings’ –> ‘Account’ –> ‘Google’ en schakel de optie in voor het synchroniseren van je contacten. Het is verstandig om al je data te synchroniseren met je Google account, als dit mogelijk is. Google zal namelijk nog wel even blijven bestaan, en het maakt niet uit welk platform je gaat gebruiken, je kan er zeker van zijn dat Google alles over kan zetten.
Via SD kaart
Waarschijnlijk heeft je nieuwe Android toestel een ingang voor een SD kaart. En als je oude toestel dit ook heeft zit je goed! Zorg er voor dat er een SD kaart in je oude toestel zit, en open ‘Contacten’. Hier kun je op ‘Import/Export’ klikken, selecteer de SD kaart als de locatie waar je naar toe wilt exporteren. Stop de SD kaart dan in je nieuwe toestel en doorloop dezelfde stappen, maar nu kies je voor ‘import’ in plaats van ‘export’.
Het kan gebeuren dat je een aantal dubbele contacten tegen komt als Google je account ook al heeft gesynchroniseerd.
Via Internal Storage
Ga naar ‘Contacten’ en kies ervoor om je contacten te exporteren naar het interne geheugen. Vervolgens sluit je je oude toestel aan op een laptop of computer en zoek je het bestand wat je zojuist hebt geëxporteerd. Kopieer het naar een locatie op je computer, bijvoorbeeld je bureaublad. Sluit nu je nieuwe toestel aan op je computer en kopieer het bestand naar je nieuwe toestel, of verzend het Bluetooth, e-mail etc. Vervolgens importeer je het bestand en kies ‘internal storage’. Zoek het .vfc bestand en zet deze over.
Via Sim kaart
Dit was altijd de meest populaire methode om contacten over te zetten, eigenlijk was dit vroeger ook de enigste optie. Maar met alle hedendaagse technologie is deze optie voor velen te veel werk. Als eerst moet je er voor zorgen dat al je contacten zijn opgeslagen op je SIM kaart. Waarschijnlijk is er een optie om elke contact op te slaan, maar je kunt dit ook handmatig doen als je niet elke contact wil bewaren. Stop de SIM kaart in je nieuwe toestel en je bent klaar om te gaan.
Maar het kan zijn dat je nieuwe toestel niet compatibel is met jou SIM kaart. Je hebt waarschijnlijk een micro SIM nodig voor je nieuwe toestel, en het kan zijn dat je oude toestel dit niet heeft. Na Android 5.0 Lollipop is er niet eens een optie om je SIM kaart over te zetten en moet je een andere methode zoeken.
Van iPhone naar Android
Het kan nogal ingewikkeld worden als je informatie wilt overzetten van de ene rivaal naar de andere. Hoewel, contacten zijn over het algemeen niet echt een probleem. Als eerst ga je naar deze pagina, dit is een support pagina van Google over dit onderwerp. Je moet eerst een Google account aanmaken op je Apple toestel. Je kunt zien dat deze zichtbaar is bij de ‘Settings’ onder ‘Email, Contacts and Calendars’. Volg dan de stappen om je Google account te synchroniseren. Als dit te veel werk is kun je ook een app van derden downloaden die zich hierin specialiseert.
De conclusie? Vermijd het overzetten via SIM kaart als dit mogelijk is, en maak een back-up met je Google account. Dit is namelijk erg handig als je een nieuw toestel krijgt.
Zijn we nog iets vergeten? Laat het ons dan weten in de comments.