Zo kun je video’s van een privé kanaal van Telegram downloaden!

Telegram is een veelgebruikte berichten-app waarmee gebruikers verschillende content kunnen delen, waaronder video’s, via openbare en privé kanalen. Privé kanalen zijn beperkt, wat betekend dat alleen leden die uitgenodigd zijn toegang hebben tot de content.

Soms hebben deze privé kanalen beperkingen die voorkomen dat leden video’s kunnen downloaden. Er zijn echter manieren om deze beperkingen te omzeilen als dat nodig is. In deze post belichten we enkele methoden om video’s te downloaden van beperkte privé kanalen van Telegram. In een eerder gerelateerd artikel hebben we tips gegeven om Telegram veilig te gebruiken.

Methode 1: Bots gebruiken om video’s te downloaden van beperkte Telegram-kanalen

Bots zijn geautomatiseerde tools in Telegram die verschillende taken kunnen uitvoeren, waaronder het helpen van gebruikers om content van kanalen te downloaden. Om een bot te gebruiken om video’s van een beperkt privé kanaal te downloaden:

  • Zoek naar een bot die gespecialiseerd is in het downloaden van Telegram-content. Een veelgebruikte bot is de “Save Restricted Content”-bot.

  • Zodra je een bot hebt gevonden, voeg je deze toe aan je Telegram door op ‘Start’ te klikken of door de instructies van de bot te volgen.

  • Zorg ervoor dat je al lid bent van het privé kanaal waarvan je de video wilt downloaden.
  • Kopieer de link naar de video die je wilt downloaden van het privé kanaal en stuur deze naar de bot in een privé chat.
  • De bot verwerkt het verzoek en stuurt je een downloadbare versie van de video.

Methode 2: Vind beperkte video’s met een bestandsbeheer-app om ze te downloaden

Wanneer je een video afspeelt in Telegram, wordt deze automatisch gedownload en opgeslagen in de interne opslag van je apparaat. Je kunt dit in je voordeel gebruiken door een bestandsbeheer-app van Android te gebruiken om de beperkte video te vinden en te extraheren. Zo kun je dit kunt doen:

  • Zoek eerst de video die je wilt bekijken in het beperkte Telegram-kanaal en speel deze af.
  • Download en installeer een bestandsbeheer-app waarmee je toegang krijgt tot de specifieke map waar Telegram gedownloade video’s opslaat.
  • Open de bestandsbeheer-app en navigeer naar de interne opslag van je apparaat. Tik op de Android-map om de Data-directory te openen.

  • Blader door de Data-map totdat je de Telegram-pakketmap vindt. Zodra je deze vindt, tik je erop en selecteer je de map Bestanden.
  • Ga in de map Bestanden naar de map Telegram en open de submap Telegram Video. Hier vindt je alle video’s die je hebt gedownload.

  • Scroll omlaag in de map om de meest recent gedownloade video te vinden. Je kunt op het bestand tikken om te bevestigen dat het degene is die je wilt door het af te spelen.
  • Zodra je de juiste video hebt gevonden, druk je lang op het bestand om het te selecteren. Je kunt het dan naar een andere locatie op je apparaat verplaatsen voor eenvoudigere toegang of het rechtstreeks met iemand delen met de optie Delen.

Methode 3: Downloaden via een app van derden

Verschillende apps van derden kunnen je helpen video’s van Telegram te downloaden, zelfs van privé kanalen. Wees echter voorzichtig bij het gebruik van apps van derden, omdat ze de servicevoorwaarden van Telegram kunnen schenden of beveiligingsrisico’s kunnen vormen.

  • Zoek naar een app die speciaal is ontworpen om Telegram-media te downloaden, zoals ‘Telegram Video Downloader’.
  • Download en installeer de app via een vertrouwde bron, zoals de Google Play Store of de Apple App Store.
  • Nadat je de app hebt geïnstalleerd, geef je deze de benodigde machtigingen om toegang te krijgen tot je Telegram-account.
  • Navigeer in de app naar het privé kanaal en zoek de video die je wilt downloaden.
  • Volg de instructies in de app om de video rechtstreeks naar je apparaat te downloaden.
  1. Telegram

    Telegram

    Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken met maximaal 200.000 mensen, de berichten coderen, video’s van maximaal 2 GB delen, meerdere foto’s versturen en de cloudopslagservice gebruiken.

Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram
Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram

In het tijdperk van sociale media is Instagram een vitaal platform geworden voor persoonlijke branding, netwerken en in contact blijven met vrienden en familie. Een van de belangrijkste functies van Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en hen jou te lat…

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…