Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzender het weet; hetzij omdat je op dat moment niet wil reageren, of om een andere reden.

Is het mogelijk om Telegram-berichten te lezen zonder dat de afzender het weet? Telegram heeft standaard leesbevestigingen die je vertellen wanneer iemand je bericht heeft gezien. Onlangs heeft Telegram echter een nieuwe Chat Preview-functie uitgebracht waarmee je naar berichten kunt kijken zonder de chat te hoeven openen. Dit betekent dat je kunt bekijken wat iemand je heeft gestuurd zonder dat hij/zij weet dat je het hebt gelezen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je de inloggeschiedenis van Telegram kunt bekijken.

Om de Chat Preview-functie op Telegram te gebruiken:

  • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Telegram-app hebt
  • Start de Telegram-app door op het pictogram te tikken
  • Navigeer naar het Chats-scherm
  • Zoek naar de chat waar je een voorproefje van wilt nemen en houd de profielfoto ingedrukt

  • Er verschijnt een pop-up menu met de nieuwste berichten in die chat. Je kunt door de berichten bladeren om meer te lezen.
  • Wanneer je klaar bent met het bekijken van de berichten, tik je eenvoudig ergens buiten dit voorbeeldvenster. De berichten blijven gemarkeerd als ongelezen en de persoon die ze heeft verzonden, weet niet dat je ze hebt gezien.

Een waarschuwing: zorg ervoor dat je niet per ongeluk ergens in het voorbeeldvenster tikt, omdat hierdoor de chat wordt geopend en de afzender weet dat je de berichten hebt gelezen.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Geeft TikTok meldingen over screenshots of schermopnames?
Geeft TikTok meldingen over screenshots of schermopnames?

TikTok is een van de meest populaire social media platforms, met miljoenen mensen die dagelijks video’s maken en delen. Zoals bij elk social media platform, vragen gebruikers zich vaak af of er problemen zijn met de privacy; met name met betrekking tot screenshots en sc…

Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram
Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram

In het tijdperk van sociale media is Instagram een vitaal platform geworden voor persoonlijke branding, netwerken en in contact blijven met vrienden en familie. Een van de belangrijkste functies van Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en hen jou te lat…