Voorkom dat jouw Google Play Apps automatisch worden bijgewerkt

automatisch updaten google play store

Hoe langer je jouw Android-smartphone of tablet gebruikt, des te  meer apps en games je waarschijnlijk hebt geinstalleerd op jouw apparaat.

Als je een data-abonnement gebruikt ben je misschien bang voor het moment dat je de melding krijgt dat een app wordt bijgewerkt, gevolgd door een andere update en dan weer de volgende.

Dus terwijl je favoriete adventure game nu geupdate wordt, zal dit duidelijk zichtbaar worden door je hoge data verbruik (tenzij je contact maakt via WiFi). Daarmee ga je misschien te snel door jouw data bundel. Ook kunnen auto-updates jouw apparaat mogelijk vertragen en zo voorkomen dat je bepaalde dingen kunt doen.
Het kan ook gewoon vervelend zijn.

Een voordeel kan natuurlijk zijn dat deze updates zorgen voor verbeterde versies, maar zelfs dan is het misschien beter om ze handmatig bij te werken.

Een andere reden om automatische app-updates op Android uit te schakelen zou kunnen zijn dat je misschien gewoon meer controle wilt hebben over wat er op je Android-apparaat geïnstalleerd wordt. Immers, soms bevat de nieuwste versie van een populaire apps bugs, en is er bijvoorbeeld geen eenvoudige manier om terug te gaan naar de oudere versie.

Als je automatisch updates voor jouw apps uit wilt schakelen, lees dan verder.

Automatische app-updates uitschakelen:

Open de Google Play Store-app. Druk op de drie horizontale lijntjes (uitschuifbare menuknop) in de linkerbovenhoek en druk op Instellingen. Druk in het instellingenvenster op Auto-update apps. Je kunt kiezen nu kiezen tussen automatisch updaten, alleen updaten via wifi of helemaal niet automatisch updaten.

Deze laatste optie is de optie die je gaat kiezen. Vanaf nu zullen je apps nooit meer automatisch worden bijgewerkt. Als je ze wilt updaten moet je dat handmatig doen.

Handmatig app-updates updaten

Als je ooit jouw apps wilt updaten ga dan gewoon naar de Google Play Store en open het menu met alle opties en ga naar de Instellingen en Account etc. Selecteer ‘Mijn Apps‘ in de lijst. Ga naar het Installed-scherm en je zult elke app of game zien die is geïnstalleerd op jouw apparaat.

Deze worden onderverdeeld in twee categorieën. Het bovenste gedeelte geeft al jouw apps weer die moeten worden bijgewerkt, gevolgd door al degenen die al up-to-date zijn. Als je ze stuk voor stuk wilt updaten, druk dan op de naam van de app onder Updates en druk op de Update-knop op het volgende scherm. Herhaal dit proces voor alle apps die je wilt updaten.

Zo dat was het. Een zeer eenvoudige manier om te zorgen dat het apparaat stopt met automatisch updaten van jouw apps. Maar zorg er wel voor dat je zo nu en dan checkt of er geen belangrijke grote updates zijn verschenen die je anders mis zou lopen.

Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram
Zo kun je zien wie jou niet terugvolgt op Instagram

In het tijdperk van sociale media is Instagram een vitaal platform geworden voor persoonlijke branding, netwerken en in contact blijven met vrienden en familie. Een van de belangrijkste functies van Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en hen jou te lat…

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…