Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten.

Soms wil je kunnen zien wie of hoeveel gebruikers interactie hebben gehad met jouw content. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je video’s kunt delen via Instagram Notes.

Als je kunt zien wie je video’s op Instagram heeft bekeken, krijg je waardevolle feedback over de inhoud die je plaatst. Je krijgt een beter inzicht in de interesses en voorkeuren van je publiek, waardoor je je toekomstige inhoud beter kunt afstemmen. Is het mogelijk om te zien wie je Instagram-video’s heeft bekeken?

Er zijn verschillende manieren waarop gebruikers kunnen zien wie hun berichten, verhalen en reels heeft bekeken. In dit artikel worden verschillende methoden onderzocht om gebruikers te helpen begrijpen wie hun Instagram-video’s bekijkt.

Hoe je kunt zien wie je Instagram-reels heeft bekeken

Standaard laat Instagram je zien hoe vaak je reels zijn gespeeld of bekeken. Je kunt ook zien hoeveel gebruikers je reels leuk vonden. Om te zien hoeveel mensen je Instagram Reels hebben bekeken:

 • Start de Instagram-app en navigeer naar de profielpagina
 • Tik op de profielpagina op het tabblad Reels om toegang te krijgen tot je Reels
 • Tik op de reel die je wil bekijken
 • Terwijl de reel speelt, zoek je naar het gedeelte ‘Vind ik leuk’ dat onder je gebruikersnaam verschijnt

 • Het gedeelte ‘Speelingen en vind-ik-leuks’ verschijnt.

Hoe je kunt zien wie een video in je verhalen heeft bekeken

Met Instagram kunnen gebruikers korte video’s in hun Stories-sectie plaatsen, die na 24 uur automatisch verdwijnen. De verhalen worden door je volgers bekeken en hebben een teller die bijhoudt hoeveel mensen elk verhaal hebben gezien.

Om te zien wie een video in je verhaal heeft bekeken:

 • Start Instagram en ga verder met het maken van een videoverhaal zoals je normaal zou doen
 • Zodra het verhaal is gepubliceerd, tik je op het pictogram ‘Verhaal’ dat linksboven op de startpagina verschijnt

 • Zoek in de verhalen die verschijnen het videoverhaal dat je hebt gepost
 • Terwijl het verhaal wordt afgespeeld, tik je op het gedeelte ‘Gezien door’ dat onder aan de video verschijnt

 • Er verschijnt een pop-up met het aantal gebruikers dat je verhaal heeft bekeken

Hoe je kunt zien wie je video’s heeft bekeken vanaf een zakelijk account

Met Instagram kunnen gebruikers hun persoonlijke accounts wijzigen in zakelijke accounts, waardoor ze kunnen profiteren van meer zakelijke functies. Met dezelfde stappen kun je zien wie je Instagram-video’s heeft bekeken.

 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, erop reageren en filters en effecten toepassen op je eigen foto’s.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…