Hoe maak je ruimte vrij en kun je ruimte besparen op je Android Mobiel of Tablet?

Memory FullHet is onvermijdelijk. Er komt altijd een dag waarbij je de maximale capaciteit van je Android zult hebben bereikt omdat al jouw geweldige apps, foto’s en video’s de vrije opslagruimte op je toestel hebben opgesnoept.

Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing voor dit probleem. In feite zijn er heel wat manieren waarop je je telefoon vrij kunt maken van de zware belasting van foto’s en bestanden die zich gedurende langere tijd hebben verzameld op jouw toestel.

In deze korte handleiding zullen we een paar snelle en slimme tips met je delen, om wat geheugenruimte op jouw Android vrij te maken:

Koop een micro SD-kaart

Misschien is de eenvoudigste en meest voor de hand liggende manier om meer geheugenruimte te krijgen wel de aanschaf van een externe SDcard. Tegenwoordig worden veel Android-apparaten uitgerust met mini SD-card slots waar je je foto’s, video’s en muziek op kunt slaan.

Micro SDcards zijn vrij goedkoop. Maar je moet wel goed controleren welk type kaart door jouw telefoon worden ondersteund voordat je er een gaat kopen. Goedkopere apparaten hebben de neiging om te kunnen werken met kaarten tot maximaal 32GB, terwijl duurdere toestellen vaan tot maximaal 128 GB kunnen ondersteunen.

Verwijder ongebruikte apps en verwijder de cache die door apps wordt aangemaakt.

Laten we eerlijk zijn, meestal hebben wij niet eens meer opslagruimte nodig. Alles wat nodig is is een beetje schoonmaken. Ik wed dat er tal van apps en oude games op je apparaat staan waar je al maanden niet naar omgekeken hebt.

Het is tijd om ze nu te verwijderen. Als je later van gedachten verandert, kun je deze apps gewoon opnieuw installeren. Een ander ding dat je kunt doen is het wissen van je app cache. In het cachegeheugen wordt alles opgeslagen van bijvoorbeeld de sites die je bezoekt en apps die je opent. Denk daarbij aan links, foto’s, opbouwcodes van websites en meer.

De app zelf, de gegevens die de app gebruikten en de cache die het veroorzaakt bepalen de totale ruimte die wordt gebruikt door de app. Wissen van de cache zal niet de app zelf verwijderen, maar kan soms problemen die de apps geven oplossen en net zo belangrijk, ruimte op je toestel vrijmaken.

Gebruik de ingebouwde opslag tool van je Android

Laten we ervan uit gaan dat je nu je mouwen wilt opstropen om aan de slag te gaan met de schoonmaak. Welke soorten bestanden nemen het grootste deel van de ruimte in beslag?

Gebruik gewoon je ingebouwde opslag hulpmiddel om dat uit te vinden. Je zult in staat zijn om te zien hoeveel ruimte wordt ingenomen door apps, foto’s of video’s en zelf beslissen op welk gebied je het eerst actie gaat ondernemen. Bovendien kunt je een gratis DiskUsage app installeren die je zal helpen om uit te vinden hoeveel ruimte wordt ingenomen door individuele bestanden en documenten.

Zoek een oplossing in the Cloud

cloud1Last but not least biedt de cloud geweldige mogelijkheden om ruimte op jouw apparaat vrij te maken. Cloud storage apps zoals Dropbox, Copy of Google Drive zetten automatisch je video’s, foto’s en bestanden online.

Zodra je bestanden veilig online staan kun je ze van je apparaat wissen en vrije ruimte maken voor nieuwe herinneringen. Misschien is het enige kleine nadeel van de cloud dat je alleen bij je opgeslagen bestanden kunt wanneer je online bent. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de ruimte die je terugkrijgt op je je Android.

Zo kun je contacten op Telegram verwijderen
Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met …

Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen
Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere g…

Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode
Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode

Bij het registreren van een WhatsApp-account heb je standaard een werkend telefoonnummer nodig dat een verificatiecode kan ontvangen. De verificatiecode wordt gebruikt om te verifiëren dat het nummer dat je gebruikt echt bestaat en dat jij degene bent die het gebruikt. Als he…

Zo kun je je volgers op Instagram verbergen
Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elk…

Zo kun je kanalen zoeken op Telegram
Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen. Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.…