Hoe maak je ruimte vrij en kun je ruimte besparen op je Android Mobiel of Tablet?

Memory FullHet is onvermijdelijk. Er komt altijd een dag waarbij je de maximale capaciteit van je Android zult hebben bereikt omdat al jouw geweldige apps, foto’s en video’s de vrije opslagruimte op je toestel hebben opgesnoept.

Maar maak je geen zorgen, er is een oplossing voor dit probleem. In feite zijn er heel wat manieren waarop je je telefoon vrij kunt maken van de zware belasting van foto’s en bestanden die zich gedurende langere tijd hebben verzameld op jouw toestel.

In deze korte handleiding zullen we een paar snelle en slimme tips met je delen, om wat geheugenruimte op jouw Android vrij te maken:

Koop een micro SD-kaart

Misschien is de eenvoudigste en meest voor de hand liggende manier om meer geheugenruimte te krijgen wel de aanschaf van een externe SDcard. Tegenwoordig worden veel Android-apparaten uitgerust met mini SD-card slots waar je je foto’s, video’s en muziek op kunt slaan.

Micro SDcards zijn vrij goedkoop. Maar je moet wel goed controleren welk type kaart door jouw telefoon worden ondersteund voordat je er een gaat kopen. Goedkopere apparaten hebben de neiging om te kunnen werken met kaarten tot maximaal 32GB, terwijl duurdere toestellen vaan tot maximaal 128 GB kunnen ondersteunen.

Verwijder ongebruikte apps en verwijder de cache die door apps wordt aangemaakt.

Laten we eerlijk zijn, meestal hebben wij niet eens meer opslagruimte nodig. Alles wat nodig is is een beetje schoonmaken. Ik wed dat er tal van apps en oude games op je apparaat staan waar je al maanden niet naar omgekeken hebt.

Het is tijd om ze nu te verwijderen. Als je later van gedachten verandert, kun je deze apps gewoon opnieuw installeren. Een ander ding dat je kunt doen is het wissen van je app cache. In het cachegeheugen wordt alles opgeslagen van bijvoorbeeld de sites die je bezoekt en apps die je opent. Denk daarbij aan links, foto’s, opbouwcodes van websites en meer.

De app zelf, de gegevens die de app gebruikten en de cache die het veroorzaakt bepalen de totale ruimte die wordt gebruikt door de app. Wissen van de cache zal niet de app zelf verwijderen, maar kan soms problemen die de apps geven oplossen en net zo belangrijk, ruimte op je toestel vrijmaken.

Gebruik de ingebouwde opslag tool van je Android

Laten we ervan uit gaan dat je nu je mouwen wilt opstropen om aan de slag te gaan met de schoonmaak. Welke soorten bestanden nemen het grootste deel van de ruimte in beslag?

Gebruik gewoon je ingebouwde opslag hulpmiddel om dat uit te vinden. Je zult in staat zijn om te zien hoeveel ruimte wordt ingenomen door apps, foto’s of video’s en zelf beslissen op welk gebied je het eerst actie gaat ondernemen. Bovendien kunt je een gratis DiskUsage app installeren die je zal helpen om uit te vinden hoeveel ruimte wordt ingenomen door individuele bestanden en documenten.

Zoek een oplossing in the Cloud

cloud1Last but not least biedt de cloud geweldige mogelijkheden om ruimte op jouw apparaat vrij te maken. Cloud storage apps zoals Dropbox, Copy of Google Drive zetten automatisch je video’s, foto’s en bestanden online.

Zodra je bestanden veilig online staan kun je ze van je apparaat wissen en vrije ruimte maken voor nieuwe herinneringen. Misschien is het enige kleine nadeel van de cloud dat je alleen bij je opgeslagen bestanden kunt wanneer je online bent. Maar dat is een kleine prijs om te betalen voor de ruimte die je terugkrijgt op je je Android.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…