Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen. In deze post leggen we uit wat de TikTok Shop is en hoe je deze kunt gebruiken.

Wat is TikTok Shop?

TikTok Shop is een in-app-functie waarmee gebruikers een breed scala aan producten van verschillende verkopers, makers, aangesloten bedrijven en partners kunnen ontdekken en kopen. Het is alsof je een virtueel winkelcentrum binnen handbereik hebt. TikTok Shop biedt een verscheidenheid aan items, waaronder mode, beauty, elektronica en meer. Deze items kun je eenvoudig met één klik op de knop kopen zonder de app te verlaten of te worden doorgestuurd naar de sites van derden.

Het is echter wel belangrijk op te merken dat de TikTok Shop-functie niet in alle regio’s beschikbaar is en dat sommige gebruikers mogelijk geen toegang hebben tot de functie.

Een TikTok-winkel aanmaken? Zo doe je dat!

Om op TikTok te kunnen verkopen, moet je door TikTok worden erkend als een van de vier categorieën; verkopers, makers, aangesloten bedrijven of partners. Val je onder één van deze vier categorieën, dan kun je doorgaan met het aanmaken van een TikTok Shop-account.

Om je TikTok-winkel in te stellen:

Om te beginnen met verkopen op je TikTok Shop, ga je eerst naar shop.tiktok.com en klik je vervolgens op “Aan de slag”. Selecteer daar “Verkoper” en klik op “Meer informatie”. Kies vervolgens de regio waar je wilt verkopen en log in op je bestaande TikTok Shop-account of maak een nieuw account aan.

Nadat je bent ingelogd, ga je verder met registreren als verkoper door je winkelnaam, bedrijfstype en andere relevante gegevens op te geven. Ter verificatie dien je tevens een scan van een identiteitsbewijs te uploaden. Nadat je deze stappen hebt voltooid, controleer en bevestig je alle informatie, accepteer je de Servicevoorwaarden van Verkopers en klik je op “Verzenden”.

Je aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door TikTok, een proces dat doorgaans twee tot drie dagen duurt. Na goedkeuring kun je je bankgegevens invullen, je producten uploaden en beginnen met verkopen op TikTok Shop!

Hoe kun je items kopen in de TikTok-winkel?

Producten bekijken en kopen in TikTok Shop:

 • Update de TikTok-app naar de nieuwste versie. Als je in de regio’s bent waar de TikTok-winkel beschikbaar is, wordt de functie in de app bijgewerkt
 • Start de TikTok-app door op het icoontje te tikken
 • Terwijl je je op de startpagina bevindt, tik je op het tabblad “Winkel” dat bovenaan het scherm verschijnt tussen “Volgend” en “Voor u”
 • Blader door de verschillende producten in de TikTok Shop. Je kunt door de feed scrollen of de zoekbalk gebruiken om specifieke items te vinden
 • Tik op een product om meer details te bekijken, zoals de prijs, beschrijving en beschikbare maten of kleuren
 • Als je besluit een product te kopen, tik je op de knop “Nu kopen” of “Toevoegen aan winkelwagen”. Volg de aanwijzingen om je aankoop te voltooien, inclusief het invoeren van je betalingsgegevens en verzendadres.

TikTok Shop is een handige manier om je favoriete producten te kopen terwijl je de nieuwste trends ontdekt. Of je nu op zoek bent naar mode-inspiratie, schoonheidsproducten of unieke gadgets, TikTok Shop heeft voor ieder wat wils. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken wat je kunt doen als TikTok niet meer werkt.

 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…