Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschillende video’s. Overmatig gebruik van schermtijd op TikTok kan invloed hebben op de slaap, de lichamelijke gezondheid en het mentale welzijn.

Om ervoor te zorgen dat TikTok-gebruikers hun tijd tijdens het gebruik van de app kunnen beperken, is de functie voor schermtijdlimiet in de app geïmplementeerd. Met deze functie op TikTok kunnen gebruikers dagelijkse tijdlimieten instellen voor het gebruik van de app. Door limieten in te stellen, worden TikTok-gebruikers op de hoogte gesteld wanneer hun schermtijd is verstreken en moeten ze de app afsluiten of een persoonlijk wachtwoord invoeren om door te gaan met de app. In deze posts vertellen we je hoe je schermtijdlimieten in TikTok kun instellen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken wat je moet als TikTok niet meer werkt.

Schermtijdlimieten instellen op TikTok:

 • Update je TikTok-app naar de nieuwste versie
 • Start de TikTok-app door op het pictogram ervan te tikken
 • Navigeer naar je profielpagina door op het profielpictogram rechtsonder op de startpagina te tikken
 • Terwijl je je op de profielpagina bevindt, tik je op de drie horizontale balken rechtsboven op de pagina
 • Tik op ‘Instellingen en privacy’ in het menu dat verschijnt
 • Je wordt doorgestuurd naar de pagina ‘Instellingen en privacy’. Scroll om ‘Schermtijd’ te vinden. Tik erop

 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Dagelijkse schermtijd’

 • Tik op de knop ‘Dagelijkse schermtijd instellen’ op de pagina die verschijnt

 • Volg op de pagina die verschijnt de aanwijzingen om je dagelijkse tijd in te stellen. Kies tijden tussen 1 uur en 2 uur of stel je eigen aangepaste tijd in

 • Tik op de knop ‘Volgende’ als je klaar bent
 • Zorg ervoor dat op de pagina die verschijnt de schakelknop is ingeschakeld en een groene kleur heeft. De dagelijkse schermtijd is ingesteld

 • Tik op de pijl-terug om terug te gaan naar de hoofdpagina ‘Schermtijd’

Als je pauzes nodig hebt tussen de ingestelde dagelijkse schermtijd, kun je op het gedeelte ‘Schermtijdpauzes’ tikken om de pauzes in te plannen die je vanuit de TikTok-app binnen je dagelijkse schermtijd neemt. Je kunt kiezen uit 10 minuten tot 30 minuten, of je eigen aangepaste tijd instellen.

Als je klaar bent, kun je doorgaan met het instellen van de slaapherinneringen. Dit is een functie waarmee je je slaaptijd kunt instellen door meldingen te ontvangen wanneer je slaaptijd is verstreken.

Kortom, door schermtijdlimieten in te stellen op TikTok kunnen gebruikers op een verantwoorde manier van het platform genieten en een gezonde digitale levensstijl behouden.

 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…