Hoe kun je Apps op Android downgraden?

Updaten van apps wanneer nieuwe versies beschikbaar komen is over het algemeen verstandig, maar er zijn gevallen waarbij een update averechts voor je kan uitwerken. Bijvoorbeeld als de nieuwste versie van jouw favoriete app een functie mist die jij juist veel gebruikte of als na de update jouw apparaat tergend langzaam wordt.

Hoe kun je Apps op Android downgraden

Op de meeste apparaten gaat het upgraden van een app eenvoudig. De app laat je meestal weten wanneer een upgrade beschikbaar is. Dit is meestal echter een proces dat slechts in een richting werkt (het upgraden). Het terugdraaien van een upgrade of update is helaas niet zo eenvoudig.

Maar maak je daarover geen zorgen! Lees verder en ontdek hoe je apps op Android-apparaten kunt downgraden.

1. Back-up voordat je upgrade of een update installeert

Met een upgrade slaat je Android de APK-bestanden van jouw applicaties niet automatisch op. Toch heb je wel een ​​back-up nodig van je de huidig geinstalleeerde app om ooit terug te kunnen keren naar deze applicatie. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je een download hebt is door een app te downloaden die de back-up voor jou downloadt. Denk hierbij aan apps zoals App Backup and Restore of Helium – App Sync and Backup. Deze apps zorgen er niet alleen voor dat de oudere versie van de app wordt gedownload en bewaard maar vertelt je ook hoe het je de oude versie in ere kunt herstellen.

2. Downgraden na een upgrade

Om terug te keren naar de oude versie van je favoriete app moet je:
a) De mogelijkheid om te installeren van onbekende bronnen inschakelen (Via Instellingen -> Beveiliging -> Onbekende Bronnen)
b) Moet je toegang hebben tot de root van jouw toestel

Zodra je dit gedaan hebt kun je op de Google Play Store AppDowngrader van BabaHeli  downloaden. Dat is helemaal gratis. Nadat je het hebt geïnstalleerd, moet je op het web zoeken naar archieven waar de APK-bestanden van oudere apps staan zoals Android Drawer of F-droid. Er zijn tal van sites waar je uit kunt kiezen maar je moet altijd voorzichtig zijn met het downloaden van apps van andere bronnen dan Google Play.

appdowngrader
Nadat je de app versie hebt gedownload open je AppDowngrader en klik je op ‘Select APK‘. Dan  tik je ‘Install APK’. Daarna open je je AppDowngrader en bekijk je de app die je net hebt gedownload.

Hiermee eindigt onze korte introductie over het downgraden van jouw apps.

Heb je het geprobeerd of weet je een andere manier om het te doen? Laat het ons dan weten!

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…