Hoe kun je Apps op Android downgraden?

Updaten van apps wanneer nieuwe versies beschikbaar komen is over het algemeen verstandig, maar er zijn gevallen waarbij een update averechts voor je kan uitwerken. Bijvoorbeeld als de nieuwste versie van jouw favoriete app een functie mist die jij juist veel gebruikte of als na de update jouw apparaat tergend langzaam wordt.

Hoe kun je Apps op Android downgraden

Op de meeste apparaten gaat het upgraden van een app eenvoudig. De app laat je meestal weten wanneer een upgrade beschikbaar is. Dit is meestal echter een proces dat slechts in een richting werkt (het upgraden). Het terugdraaien van een upgrade of update is helaas niet zo eenvoudig.

Maar maak je daarover geen zorgen! Lees verder en ontdek hoe je apps op Android-apparaten kunt downgraden.

1. Back-up voordat je upgrade of een update installeert

Met een upgrade slaat je Android de APK-bestanden van jouw applicaties niet automatisch op. Toch heb je wel een ​​back-up nodig van je de huidig geinstalleeerde app om ooit terug te kunnen keren naar deze applicatie. De eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat je een download hebt is door een app te downloaden die de back-up voor jou downloadt. Denk hierbij aan apps zoals App Backup and Restore of Helium – App Sync and Backup. Deze apps zorgen er niet alleen voor dat de oudere versie van de app wordt gedownload en bewaard maar vertelt je ook hoe het je de oude versie in ere kunt herstellen.

2. Downgraden na een upgrade

Om terug te keren naar de oude versie van je favoriete app moet je:
a) De mogelijkheid om te installeren van onbekende bronnen inschakelen (Via Instellingen -> Beveiliging -> Onbekende Bronnen)
b) Moet je toegang hebben tot de root van jouw toestel

Zodra je dit gedaan hebt kun je op de Google Play Store AppDowngrader van BabaHeli  downloaden. Dat is helemaal gratis. Nadat je het hebt geïnstalleerd, moet je op het web zoeken naar archieven waar de APK-bestanden van oudere apps staan zoals Android Drawer of F-droid. Er zijn tal van sites waar je uit kunt kiezen maar je moet altijd voorzichtig zijn met het downloaden van apps van andere bronnen dan Google Play.

appdowngrader
Nadat je de app versie hebt gedownload open je AppDowngrader en klik je op ‘Select APK‘. Dan  tik je ‘Install APK’. Daarna open je je AppDowngrader en bekijk je de app die je net hebt gedownload.

Hiermee eindigt onze korte introductie over het downgraden van jouw apps.

Heb je het geprobeerd of weet je een andere manier om het te doen? Laat het ons dan weten!

Zo kun je contacten op Telegram verwijderen
Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met …

Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen
Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere g…

Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode
Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode

Bij het registreren van een WhatsApp-account heb je standaard een werkend telefoonnummer nodig dat een verificatiecode kan ontvangen. De verificatiecode wordt gebruikt om te verifiëren dat het nummer dat je gebruikt echt bestaat en dat jij degene bent die het gebruikt. Als he…

Zo kun je je volgers op Instagram verbergen
Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elk…

Zo kun je kanalen zoeken op Telegram
Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen. Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.…