De beste manieren om de vingerafdruk scanner op je Android te gebruiken

De vingerafdrukscanner op je telefoon is een zeer belangrijke én handige beveiligingsfunctie. Als deze eenmaal is ingesteld, kun je je telefoon ontgrendelen door je vinger op de scanner te plaatsen. Voordat de vingerafdrukscanner in telefoons werd opgenomen, moest je een pincode invoeren of een patroon tekenen om je telefoon te ontgrendelen.

De vingerafdrukscanner kan naast het ontgrendelen van je telefoon ook gebruikt worden voor verschillende andere doeleinden. Als je telefoon op Android 6.0 (Marshmallow) of een hogere versie draait, zijn er verschillende apps die het gebruik van de vingerafdrukscanner ondersteunen.

Het is geen vereiste dat je een nieuwe vingerafdruk registreert; ze gebruiken namelijk de reeds geregistreerde en opgeslagen afdrukken van je telefoon. In deze post belichten wij verschillende apps die compatibel kunnen zijn met de vingerafdrukscanner op je telefoon.

 1. Journey - Diary, Journal

  Journey – Diary, Journal

  Journal is een lifestyle-app waarmee je persoonlijke dagboeken en notities op je telefoon kunt schrijven en opslaan. Om ervoor te zorgen dat je informatie beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang, wordt de app geleverd met een vingerafdrukfunctie die elke keer om je vingerafdruk vraagt om toegang te krijgen tot je dagboeken en notities.

 2. Focus - Picture Gallery

  Focus – Picture Gallery

  Focus is een ongelooflijke foto-app die helpt om alle foto’s en video’s op je apparaat te beheren. Naast het strakke uiterlijk en de gemakkelijke interface biedt de app ook beveiligingsfuncties voor je mediabestanden. Je kunt kiezen tussen het instellen van een wachtwoord, patroon of vingerafdruk om je afbeeldingen en video’s te beschermen.

 3. Vergrendel (Smart AppLock)

  Vergrendel (Smart AppLock)

  Zoals de naam al doet vermoeden, is Applock een hulpmiddel dat helpt ongeautoriseerde toegang tot je apps te voorkomen door ze te vergrendelen met een pincode, wachtwoord, patroon of vingerafdruk. Om de vingerafdrukoptie te gebruiken, moet je de apps selecteren die je wilt vergrendelen en de vingerafdrukoptie selecteren als de beveiligingsmethode die je wilt gebruiken. Telkens wanneer je toegang wilt tot een app die is vergrendeld, moet je je vingerafdruk scannen op de vingerafdrukscanner van je telefoon.

 4. LastPass Password Mgr Premium*

  LastPass Password Mgr Premium*

  LastPass is een productiviteits-app waarmee je je wachtwoorden kunt beheren en sterke en veilige wachtwoorden kunt genereren. Met LastPass hoef je niet al je wachtwoorden te onthouden: ze worden veilig voor je opgeslagen in de app. De app ondersteunt ook ontgrendeling door vingerafdrukken die fungeert als een beveiligingsfunctie voor de app. Om toegang te krijgen tot je opgeslagen wachtwoorden, moet je je vingerafdruk scannen.

Zo kun je contacten op Telegram verwijderen
Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met …

Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen
Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere g…

Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode
Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode

Bij het registreren van een WhatsApp-account heb je standaard een werkend telefoonnummer nodig dat een verificatiecode kan ontvangen. De verificatiecode wordt gebruikt om te verifiëren dat het nummer dat je gebruikt echt bestaat en dat jij degene bent die het gebruikt. Als he…

Zo kun je je volgers op Instagram verbergen
Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elk…

Zo kun je kanalen zoeken op Telegram
Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen. Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.…