De beste manieren om de vingerafdruk scanner op je Android te gebruiken

De vingerafdrukscanner op je telefoon is een zeer belangrijke én handige beveiligingsfunctie. Als deze eenmaal is ingesteld, kun je je telefoon ontgrendelen door je vinger op de scanner te plaatsen. Voordat de vingerafdrukscanner in telefoons werd opgenomen, moest je een pincode invoeren of een patroon tekenen om je telefoon te ontgrendelen.

De vingerafdrukscanner kan naast het ontgrendelen van je telefoon ook gebruikt worden voor verschillende andere doeleinden. Als je telefoon op Android 6.0 (Marshmallow) of een hogere versie draait, zijn er verschillende apps die het gebruik van de vingerafdrukscanner ondersteunen.

Het is geen vereiste dat je een nieuwe vingerafdruk registreert; ze gebruiken namelijk de reeds geregistreerde en opgeslagen afdrukken van je telefoon. In deze post belichten wij verschillende apps die compatibel kunnen zijn met de vingerafdrukscanner op je telefoon.

 1. Journey - Diary, Journal

  Journey – Diary, Journal

  Journal is een lifestyle-app waarmee je persoonlijke dagboeken en notities op je telefoon kunt schrijven en opslaan. Om ervoor te zorgen dat je informatie beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang, wordt de app geleverd met een vingerafdrukfunctie die elke keer om je vingerafdruk vraagt om toegang te krijgen tot je dagboeken en notities.

 2. Focus - Picture Gallery

  Focus – Picture Gallery

  Focus is een ongelooflijke foto-app die helpt om alle foto’s en video’s op je apparaat te beheren. Naast het strakke uiterlijk en de gemakkelijke interface biedt de app ook beveiligingsfuncties voor je mediabestanden. Je kunt kiezen tussen het instellen van een wachtwoord, patroon of vingerafdruk om je afbeeldingen en video’s te beschermen.

 3. Vergrendel (Smart AppLock)

  Vergrendel (Smart AppLock)

  Zoals de naam al doet vermoeden, is Applock een hulpmiddel dat helpt ongeautoriseerde toegang tot je apps te voorkomen door ze te vergrendelen met een pincode, wachtwoord, patroon of vingerafdruk. Om de vingerafdrukoptie te gebruiken, moet je de apps selecteren die je wilt vergrendelen en de vingerafdrukoptie selecteren als de beveiligingsmethode die je wilt gebruiken. Telkens wanneer je toegang wilt tot een app die is vergrendeld, moet je je vingerafdruk scannen op de vingerafdrukscanner van je telefoon.

 4. LastPass Password Mgr Premium*

  LastPass Password Mgr Premium*

  LastPass is een productiviteits-app waarmee je je wachtwoorden kunt beheren en sterke en veilige wachtwoorden kunt genereren. Met LastPass hoef je niet al je wachtwoorden te onthouden: ze worden veilig voor je opgeslagen in de app. De app ondersteunt ook ontgrendeling door vingerafdrukken die fungeert als een beveiligingsfunctie voor de app. Om toegang te krijgen tot je opgeslagen wachtwoorden, moet je je vingerafdruk scannen.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…