De beste manieren om de vingerafdruk scanner op je Android te gebruiken

De vingerafdrukscanner op je telefoon is een zeer belangrijke én handige beveiligingsfunctie. Als deze eenmaal is ingesteld, kun je je telefoon ontgrendelen door je vinger op de scanner te plaatsen. Voordat de vingerafdrukscanner in telefoons werd opgenomen, moest je een pincode invoeren of een patroon tekenen om je telefoon te ontgrendelen.

De vingerafdrukscanner kan naast het ontgrendelen van je telefoon ook gebruikt worden voor verschillende andere doeleinden. Als je telefoon op Android 6.0 (Marshmallow) of een hogere versie draait, zijn er verschillende apps die het gebruik van de vingerafdrukscanner ondersteunen.

Het is geen vereiste dat je een nieuwe vingerafdruk registreert; ze gebruiken namelijk de reeds geregistreerde en opgeslagen afdrukken van je telefoon. In deze post belichten wij verschillende apps die compatibel kunnen zijn met de vingerafdrukscanner op je telefoon.

 1. Journey - Diary, Journal

  Journey – Diary, Journal

  Journal is een lifestyle-app waarmee je persoonlijke dagboeken en notities op je telefoon kunt schrijven en opslaan. Om ervoor te zorgen dat je informatie beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang, wordt de app geleverd met een vingerafdrukfunctie die elke keer om je vingerafdruk vraagt om toegang te krijgen tot je dagboeken en notities.

 2. Focus - Picture Gallery

  Focus – Picture Gallery

  Focus is een ongelooflijke foto-app die helpt om alle foto’s en video’s op je apparaat te beheren. Naast het strakke uiterlijk en de gemakkelijke interface biedt de app ook beveiligingsfuncties voor je mediabestanden. Je kunt kiezen tussen het instellen van een wachtwoord, patroon of vingerafdruk om je afbeeldingen en video’s te beschermen.

 3. Vergrendel (Smart AppLock)

  Vergrendel (Smart AppLock)

  Zoals de naam al doet vermoeden, is Applock een hulpmiddel dat helpt ongeautoriseerde toegang tot je apps te voorkomen door ze te vergrendelen met een pincode, wachtwoord, patroon of vingerafdruk. Om de vingerafdrukoptie te gebruiken, moet je de apps selecteren die je wilt vergrendelen en de vingerafdrukoptie selecteren als de beveiligingsmethode die je wilt gebruiken. Telkens wanneer je toegang wilt tot een app die is vergrendeld, moet je je vingerafdruk scannen op de vingerafdrukscanner van je telefoon.

 4. LastPass Password Mgr Premium*

  LastPass Password Mgr Premium*

  LastPass is een productiviteits-app waarmee je je wachtwoorden kunt beheren en sterke en veilige wachtwoorden kunt genereren. Met LastPass hoef je niet al je wachtwoorden te onthouden: ze worden veilig voor je opgeslagen in de app. De app ondersteunt ook ontgrendeling door vingerafdrukken die fungeert als een beveiligingsfunctie voor de app. Om toegang te krijgen tot je opgeslagen wachtwoorden, moet je je vingerafdruk scannen.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…