Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerkingen te maken en en je volgers in staat te stellen te reageren en met je te communiceren. Nadat je een notitie hebt gemaakt en geplaatst, verschijnt deze bovenaan je inbox.

Je kunt kiezen wie je Instagram Notes te zien krijgt door een keuze te maken uit de lijst met mensen die je volgt of die op je lijst met goede vrienden staan. Wanneer iemand op je notitie reageert, begint er een privégesprek tussen jou en hen. Je kunt zoveel Notes maken als je zelf wilt, en ze zullen na 24 uur verdwijnen, net als Instagram Stories. Dit stuk laat zien hoe je Instagram Notes kunt gebruiken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt reageren op specifieke berichten op Instagram.

Instagram Notes gebruiken:

 • Start Instagram door op het pictogram te tikken
 • Navigeer naar de privéberichtenpagina door op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken
 • Tik op de berichtenpagina op het +-teken boven aan je profielfoto

 • Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je de notitie kan opstellen

 • Typ je bericht van 60 tekens dat teksten en emoji’s kan bevatten
 • Kies met wie je de notitie wilt delen: Volgers die jij ook volgt of je goede vrienden
 • Als je klaar bent, tik je op de knop ‘Delen’
 • De notitie wordt automatisch gepubliceerd en je kunt deze bovenaan je berichtpagina zien.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een social media applicatie die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s en video’s via een mobiel apparaat. Bekijk de content van je vrienden, gebruik filters en aangepaste randen en effecten. Je kunt ook reageren op de foto’s en video’s van je vrienden of andere gebruikers.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…