Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerkingen te maken en en je volgers in staat te stellen te reageren en met je te communiceren. Nadat je een notitie hebt gemaakt en geplaatst, verschijnt deze bovenaan je inbox.

Je kunt kiezen wie je Instagram Notes te zien krijgt door een keuze te maken uit de lijst met mensen die je volgt of die op je lijst met goede vrienden staan. Wanneer iemand op je notitie reageert, begint er een privégesprek tussen jou en hen. Je kunt zoveel Notes maken als je zelf wilt, en ze zullen na 24 uur verdwijnen, net als Instagram Stories. Dit stuk laat zien hoe je Instagram Notes kunt gebruiken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt reageren op specifieke berichten op Instagram.

Instagram Notes gebruiken:

 • Start Instagram door op het pictogram te tikken
 • Navigeer naar de privéberichtenpagina door op het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm te tikken
 • Tik op de berichtenpagina op het +-teken boven aan je profielfoto

 • Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je de notitie kan opstellen

 • Typ je bericht van 60 tekens dat teksten en emoji’s kan bevatten
 • Kies met wie je de notitie wilt delen: Volgers die jij ook volgt of je goede vrienden
 • Als je klaar bent, tik je op de knop ‘Delen’
 • De notitie wordt automatisch gepubliceerd en je kunt deze bovenaan je berichtpagina zien.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een social media applicatie die is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s en video’s via een mobiel apparaat. Bekijk de content van je vrienden, gebruik filters en aangepaste randen en effecten. Je kunt ook reageren op de foto’s en video’s van je vrienden of andere gebruikers.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…