Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere gebruikers kunnen zien.

De video’s die je plaatst, verschijnen op je profiel en van daaruit kun je interacties volgen. Als je om welke reden dan ook één van je video’s wilt verwijderen, kun je dit eenvoudig doen vanuit je account. Dit stuk laat zien hoe je TikTok-video’s op Android kunt verwijderen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je je TikTok-gebruikersnaam kunt wijzigen.

Om TikTok-video’s verwijderen:

 • Start de TikTok-app op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op het profielpictogram rechtsonder op het scherm
 • Scrol op de profielpagina die verschijnt naar beneden om de video te vinden die je wilt verwijderen
 • Tik op de video om deze te openen
 • Tik in het menu dat aan de rechterkant van de video verschijnt op de drie horizontale stippen

 • Blader in het pop-upmenu dat verschijnt naar rechts totdat het verwijderpictogram verschijnt. Tik erop

 • Er verschijnt een bevestigingsbericht, tik op ‘Verwijderen’ om te bevestigen

 • De geselecteerde video wordt automatisch verwijderd
 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken, bewerken en delen. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…