Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere gebruikers kunnen zien.

De video’s die je plaatst, verschijnen op je profiel en van daaruit kun je interacties volgen. Als je om welke reden dan ook één van je video’s wilt verwijderen, kun je dit eenvoudig doen vanuit je account. Dit stuk laat zien hoe je TikTok-video’s op Android kunt verwijderen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we uitgelegd hoe je je TikTok-gebruikersnaam kunt wijzigen.

Om TikTok-video’s verwijderen:

 • Start de TikTok-app op je Android-apparaat
 • Tik op de startpagina op het profielpictogram rechtsonder op het scherm
 • Scrol op de profielpagina die verschijnt naar beneden om de video te vinden die je wilt verwijderen
 • Tik op de video om deze te openen
 • Tik in het menu dat aan de rechterkant van de video verschijnt op de drie horizontale stippen

 • Blader in het pop-upmenu dat verschijnt naar rechts totdat het verwijderpictogram verschijnt. Tik erop

 • Er verschijnt een bevestigingsbericht, tik op ‘Verwijderen’ om te bevestigen

 • De geselecteerde video wordt automatisch verwijderd
 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken, bewerken en delen. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…