Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berichten via de app te verzenden.

Het versturen van anonieme berichten op WhatsApp is niet gemakkelijk omdat elk WhatsApp-account moet worden geregistreerd met een werkend telefoonnummer. Als je anonieme berichten op WhatsApp wil verzenden, moet je een account gebruiken dat niet is geregistreerd met jouw gegevens (zoals je telefoonnummer).

Ook al heeft WhatsApp geen ingebouwde functie waarmee gebruikers anonieme berichten kunnen verzenden, geven we in deze post enkele oplossingen waarmee je anonieme berichten op WhatsApp kunnen verzenden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je twee WhatsApp-accounts op één telefoon kunt gebruiken.

Virtuele telefoonnummers gebruiken

Je kunt virtuele telefoonnummers gebruiken om WhatsApp-accounts aan te maken die niet over jouw gegevens beschikken. Er zijn verschillende apps waarmee gebruikers telefoonnummers kunnen genereren die kunnen worden gebruikt om apps als WhatsApp te verifiëren. Met het virtuele telefoonnummer kun je de sms-code ontvangen die WhatsApp verzendt bij het openen van een account.

Wanneer je een WhatsApp-account opent met een virtueel telefoonnummer, wordt dit nummer weergegeven wanneer je een bericht naar een andere WhatsApp-gebruiker verzendt. De ontvanger ontvangt het bericht, maar weet niet wie het heeft verzonden.

Een vaste lijn gebruiken

Je kunt ook via een vaste lijn een WhatsApp-account aanmaken en het account gebruiken om anonieme berichten te sturen. Wanneer je via een vaste lijn een WhatsApp-account aanmaakt, kun je in plaats van een sms-code kiezen voor ‘oproep-verificatie’, waarbij je automatisch wordt gebeld door WhatsApp en de verificatiecode wordt voorgelezen.

Ga verder met het aanmaken van het WhatsApp-account zoals je dat normaal zou doen. Wanneer je een bericht verzendt via het account, is het vaste nummer zichtbaar voor de ontvanger, zonder dat deze kan zien wie het bericht heeft verzonden.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…