Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berichten via de app te verzenden.

Het versturen van anonieme berichten op WhatsApp is niet gemakkelijk omdat elk WhatsApp-account moet worden geregistreerd met een werkend telefoonnummer. Als je anonieme berichten op WhatsApp wil verzenden, moet je een account gebruiken dat niet is geregistreerd met jouw gegevens (zoals je telefoonnummer).

Ook al heeft WhatsApp geen ingebouwde functie waarmee gebruikers anonieme berichten kunnen verzenden, geven we in deze post enkele oplossingen waarmee je anonieme berichten op WhatsApp kunnen verzenden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je twee WhatsApp-accounts op één telefoon kunt gebruiken.

Virtuele telefoonnummers gebruiken

Je kunt virtuele telefoonnummers gebruiken om WhatsApp-accounts aan te maken die niet over jouw gegevens beschikken. Er zijn verschillende apps waarmee gebruikers telefoonnummers kunnen genereren die kunnen worden gebruikt om apps als WhatsApp te verifiëren. Met het virtuele telefoonnummer kun je de sms-code ontvangen die WhatsApp verzendt bij het openen van een account.

Wanneer je een WhatsApp-account opent met een virtueel telefoonnummer, wordt dit nummer weergegeven wanneer je een bericht naar een andere WhatsApp-gebruiker verzendt. De ontvanger ontvangt het bericht, maar weet niet wie het heeft verzonden.

Een vaste lijn gebruiken

Je kunt ook via een vaste lijn een WhatsApp-account aanmaken en het account gebruiken om anonieme berichten te sturen. Wanneer je via een vaste lijn een WhatsApp-account aanmaakt, kun je in plaats van een sms-code kiezen voor ‘oproep-verificatie’, waarbij je automatisch wordt gebeld door WhatsApp en de verificatiecode wordt voorgelezen.

Ga verder met het aanmaken van het WhatsApp-account zoals je dat normaal zou doen. Wanneer je een bericht verzendt via het account, is het vaste nummer zichtbaar voor de ontvanger, zonder dat deze kan zien wie het bericht heeft verzonden.

  1. WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger

    WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…