Transformeer je Android in een iPhone!

Kak-sdelat-svoJ-Android-smartfon-poxozhim-na-iPhone-X_1509575716-1140x570

Alhoewel we niet helemaal zeker weten waarom iemand zijn of haar coole, functionele Android apparaat zou willen transformeren in een iPhone, gaan we je toch helpen! iPhone heeft natuurlijk veel fans en als je eenmaal aan iOS gewend bent zul je er waarschijnlijk geen slecht woord over zeggen. Maar, wij houden van Android en het idee om je toestel op een iPhone te laten lijken snappen wij niet helemaal.

Toch zijn er veel mensen die de stijl van iPhone mooi vinden, maar de functionaliteit van Android ook geweldig vinden. Als jij een van deze mensen bent, gaan we je helpen door je de tools te geven die je nodig hebt om je Android te transformeren in een iPhone, niet letterlijk natuurlijk maar wel de thema’s.

Om deze uitleg goed te volgen heb je een aantal dingen nodig. Het belangrijkste is een launcher die het uiterlijk van je apparaat veranderd. Launchers zijn erg krachtige apps die je toegang geven tot een wereld van iconen, wallpapers, thema’s en nog veel meer.

Ook zul je een iOS icon pack nodig hebben, en een manier om het echte iPhone gevoel tot leven te brengen. Deze drie apps kun je downloaden onderaan dit artikel, het is handig als je deze nu installeert voordat we verder gaan met de uitleg…

Nova Launcher Desktop Instellingen:

Oké, we gaan er vanuit dat je de apps hebt geïnstalleerd en klaar bent voor de transformatie. Als eerst open je Nova Launcher. Vervolgens navigeer je naar –> “Settings” –> “Desktop Grid” en stel je het in op 6 bij 4.

Vervolgens ga je naar “Icon Layout”. Vergroot het formaat naar 150% voor de echte iPhone ervaring. Schakel de schaduwen voor labels uit en schakel ‘Single-Line’ in. Dit zal nu waarschijnlijk verwarrend klinken, maar naarmate we verder komen zal het duidelijker worden.

Selecteer “None” bij “Padding Height and Width”. Als je de Google Search Bar niet gebruikt kun je “Persistent Search Bar” uitschakelenhierdoor zal het niet meer in beeld komen. Volg je het nog? Goed. Navigeer naar “Wallpaper Scrolling” en selecteer “Turn Off”.

We zijn bijna klaar met de instellingen. Ga naar “Page Indicators” en kies de indicatoren met de witte kleur. Ook kun je “Add Icon to Home Screen” inschakelen.

Ga nu naar de Nova Launcher App & Widgets Settings:

  Vergroot het formaat van iconen naar 150%

– Schakel Swipe indicator uit

Nova Launcher Dock Instellingen:

Bij deze instellingen ga je:

– Dock inschakelen. Het kan zijn dat deze al is ingeschakeld, maar als het niet zo is klik je gewoon op de schakelaar.

– Ga je naar “Dock Background” en verander je de kleur naar “White”. Ook verander je de transparantie naar 65%.

– Vervolgens gaan we de vorm veranderen. Navigeer naar de optie en selecteer “Rectangle”, en verander je “Dock Icons” naar “up to 5 only”.

Nova Launcher Folders:

Als het goed is moet je al wat verbetering zien nu. Er moeten nog een aantal dingen gedaan worden, namelijk:

– Selecteer “Folder Preview as Grid” en “Background as Square”.

– Ga dan naar “Transition Animation” en selecteer “Circle”.

– Zoek de optie voor “Background Transparency” en pas het aan naar ongeveer 50% tot 60%.

Nova Launcher Icons:

Nu is het tijd voor de iconen. Ga naar “Look and Feel” in de Nova Launcher app en klik op “iOS”. Vervolgens hoef je alleen nog maar het juiste pakket te zoeken die je aan het begin van dit artikel hebt geïnstalleerd.

En als laatste:

Open de XOutOf10 app (uit de lijst hieronder) en geef toestemming voor alle verzoeken. Ga naar “Advanced Settings” en verander de X en Y DPI tot onder de 400. Hierdoor is je batterij en de tijd zichtbaar op het scherm.

En dat is alles. Nu heb je een iPhone in je eigen Android toestel.

  1. Nova Launcher

    Nova Launcher

    Nova Launcher is het belangrijkste voor de transformatie. Het is ontworpen om je toestel op verschillende manieren aan te passen. In dit artikel bespreken we het iOS thema maar hiermee kun je verschillende instellingen aanpassen.

  2. XOutOf10

    XOutOf10

    XOutOf10 is de app die we gebruiken om je de echte iOS ervaring te geven. Er zijn andere alternatieven die je kunt gebruiken maar wij vinden XOutOf10 uitstekend, het is betrouwbaar en veel gebruikt. Dat is natuurlijk altijd een goed teken.

  3. Flui icon pack

    Flui icon pack

    Als laatst hebben we Flui Icon Pack. Hiermee kun je veel verschillende icon packs downloaden. Voor sommigen moet je betalen, anderen zijn weer gratis en sommige zijn gewoon erg lelijk. Mocht je Flui niet gebruiken, zorg er dan voor dat het pakket dat je wél gebruikt ook werkt met Nova Launcher.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…