Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren.

Als je problemen ondervindt met TikTok, zoals video’s die niet laden, de app crasht of als je problemen hebt met inloggen, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om te proberen het probleem op te lossen én die bewezen hebben te helpen om de app weer soepel te laten werken. In deze post worden enkele stappen toegelicht die je kunnen helpen om TikTok te herstellen als het niet meer goed werkt.

Check je internet verbinding

Het eerste wat je moet doen, is je internetverbinding controleren. TikTok heeft een goede internetverbinding nodig om goed te kunnen werken, dus zorg ervoor dat je verbonden bent met Wi-Fi of een sterk mobiel signaal hebt.

Start de app opnieuw op

Als je internetverbinding goed is, maar TikTok nog steeds niet werkt, probeer dan de app opnieuw te starten. Sluit hiervoor de app volledig af en open deze vervolgens opnieuw. Dit kan soms kleine problemen oplossen.

Update de app

Het is ook een goed idee om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van TikTok gebruikt. Updates kunnen bugs verhelpen en de prestaties verbeteren, dus controleer de App Store op beschikbare updates en installeer deze indien nodig.

Controleer op onderhoud

Soms is TikTok offline vanwege onderhoud, wat problemen met de app kan veroorzaken. Controleer de officiële social media-accounts of websites van TikTok om te zien of er aankondigingen zijn over onderhoud.

Wis de cache

Als TikTok nog steeds niet werkt, kun je proberen om de cache van de app te wissen. Dit kan helpen bij het oplossen van problemen met betrekking tot opgeslagen gegevens. Om de cache te wissen: ga naar de instellingen van je apparaat > Apps > TikTok > en selecteer vervolgens de optie om de cache te wissen.

Installeer de app opnieuw

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kun je proberen de TikTok-app te verwijderen en opnieuw te installeren. Hiermee worden alle beschadigde bestanden die mogelijk problemen veroorzaken, verwijderd . Nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd, log je opnieuw in en kijk je of het probleem is opgelost.

Neem contact op met de TikTok-helpdesk

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en TikTok nog steeds niet werkt, moet je mogelijk contact opnemen met het ondersteuningsteam van TikTok voor verdere hulp. Zij kunnen je helpen het probleem en de oplossing ervoor te vinden.

Door deze stappen te volgen, zou je de meest voorkomende problemen met TikTok moeten kunnen oplossen en weer van je favoriete video’s kunnen genieten. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je de cache op Instagram kunt wissen.

  1. TikTok

    TikTok

    Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…