Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geven waar je om vraagt telkens wanneer je de app bezoekt.

Veel sociale media apps, waaronder WhatsApp, hebben cachegegevens die zijn opgeslagen op de interne opslag van je apparaat. Als je beperkte interne opslag hebt, kunnen cachegegevens zich ophopen en je opslagruimte verbruiken of zelfs je apparaat vertragen.

Het is mogelijk om de cache voor apps, waaronder WhatsApp, te wissen zodat de tijdelijke gegevens van je apparaat worden verwijderd. Het wissen van de WhatsApp-cache helpt de app-ervaring en de algemene gebruikservaring van je Android-apparaat te verbeteren. Dit stuk laat zien hoe je de WhatsApp-cache op Android zou wissen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je WhatsApp-berichten van een Android naar iPhone-telefoon overzet.

De WhatsApp-cache op je Android-apparaat wissen:

 • Open de Instellingen op je Android-apparaat
 • Blader door het menu dat verschijnt om Apps te vinden. Tik erop.
 • Blader door de lijst met apps die verschijnen om WhatsApp te vinden. Tik erop.
 • Scroll op de pagina die verschijnt met de WhatsApp-appdetails om Opslag te vinden. Tik erop.
 • Tik op de pagina Opslag die verschijnt op de knop Cache wissen die op de pagina verschijnt.
 • De cache wordt automatisch gewist.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een chat-app ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden via een draadloos netwerk of 3G. Chat en stuur video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) zonder extra kosten. Je kunt de applicatie aanpassen en meldingen ontvangen wanneer iemand je een bericht stuurt.

Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android
Zo maak je een TikTok Duet-video op je Android

Op TikTok is het mogelijk om korte video’s te maken en te plaatsen die anderen kunnen bekijken. Andere TikTok-gebruikers kunnen de geplaatste video’s ‘liken’ en erop reageren. Nog niet zo lang geleden introduceerde TikTok een duet-functie waarmee TikTo…

Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen
Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geve…

Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken
Zo kun je Instagram-verhalen anoniem bekijken

Instagram stelt zijn gebruikers in staat om verhalen op de app te plaatsen en te bekijken. Wanneer je iemand zijn Instagram-verhaal bekijkt, verschijnt je gebruikersnaam in de lijst van profielen die het verhaal hebben bekeken. Met behulp van deze lijst weten de gebruikers di…

Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden
Zo kun je TikTok gebruiken zonder de app te downloaden

De meeste populaire sociale mediaplatformen zoals Facebook, Instagram, WhatsApp en TikTok vereisen dat hun gebruikers accounts aanmaken om te kunnen genieten van de diensten van dat bepaalde platform. Om toegang te krijgen tot sociale mediaplatformen op Android-apparaten, moe…

Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten
Zo kun je de WhatsApp-chats van Android naar iPhone overzetten

Als je over bent gestapt van een Android-toestel naar een iPhone kan het zijn dat je helemaal opnieuw moet beginnen omdat het niet mogelijk was om je gegevens, inclusief app-gegevens, van het ene naar het andere apparaat over te brengen. Dit betekent dat alle WhatsApp-gegeven…