Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geven waar je om vraagt telkens wanneer je de app bezoekt.

Veel sociale media apps, waaronder WhatsApp, hebben cachegegevens die zijn opgeslagen op de interne opslag van je apparaat. Als je beperkte interne opslag hebt, kunnen cachegegevens zich ophopen en je opslagruimte verbruiken of zelfs je apparaat vertragen.

Het is mogelijk om de cache voor apps, waaronder WhatsApp, te wissen zodat de tijdelijke gegevens van je apparaat worden verwijderd. Het wissen van de WhatsApp-cache helpt de app-ervaring en de algemene gebruikservaring van je Android-apparaat te verbeteren. Dit stuk laat zien hoe je de WhatsApp-cache op Android zou wissen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je WhatsApp-berichten van een Android naar iPhone-telefoon overzet.

De WhatsApp-cache op je Android-apparaat wissen:

 • Open de Instellingen op je Android-apparaat
 • Blader door het menu dat verschijnt om Apps te vinden. Tik erop.
 • Blader door de lijst met apps die verschijnen om WhatsApp te vinden. Tik erop.
 • Scroll op de pagina die verschijnt met de WhatsApp-appdetails om Opslag te vinden. Tik erop.
 • Tik op de pagina Opslag die verschijnt op de knop Cache wissen die op de pagina verschijnt.
 • De cache wordt automatisch gewist.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een chat-app ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden via een draadloos netwerk of 3G. Chat en stuur video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) zonder extra kosten. Je kunt de applicatie aanpassen en meldingen ontvangen wanneer iemand je een bericht stuurt.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…