Zo kun je de WhatsApp Cache op je Android wissen

Als je de apps op je Android-apparaat hebt doorlopen, moet je ‘cache’ vast wel eens tegen zijn gekomen. Een ‘cache’ is een tijdelijk opslaggebied dat enkele gegevensbestanden bevat waarmee apps sneller kunnen worden geladen en die je de resultaten geven waar je om vraagt telkens wanneer je de app bezoekt.

Veel sociale media apps, waaronder WhatsApp, hebben cachegegevens die zijn opgeslagen op de interne opslag van je apparaat. Als je beperkte interne opslag hebt, kunnen cachegegevens zich ophopen en je opslagruimte verbruiken of zelfs je apparaat vertragen.

Het is mogelijk om de cache voor apps, waaronder WhatsApp, te wissen zodat de tijdelijke gegevens van je apparaat worden verwijderd. Het wissen van de WhatsApp-cache helpt de app-ervaring en de algemene gebruikservaring van je Android-apparaat te verbeteren. Dit stuk laat zien hoe je de WhatsApp-cache op Android zou wissen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je WhatsApp-berichten van een Android naar iPhone-telefoon overzet.

De WhatsApp-cache op je Android-apparaat wissen:

 • Open de Instellingen op je Android-apparaat
 • Blader door het menu dat verschijnt om Apps te vinden. Tik erop.
 • Blader door de lijst met apps die verschijnen om WhatsApp te vinden. Tik erop.
 • Scroll op de pagina die verschijnt met de WhatsApp-appdetails om Opslag te vinden. Tik erop.
 • Tik op de pagina Opslag die verschijnt op de knop Cache wissen die op de pagina verschijnt.
 • De cache wordt automatisch gewist.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een chat-app ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten kunnen verzenden via een draadloos netwerk of 3G. Chat en stuur video’s, afbeeldingen en audionotities naar contacten (inclusief internationale nummers) zonder extra kosten. Je kunt de applicatie aanpassen en meldingen ontvangen wanneer iemand je een bericht stuurt.

Zo kun je contacten op Telegram verwijderen
Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met …

Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen
Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere g…

Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode
Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode

Bij het registreren van een WhatsApp-account heb je standaard een werkend telefoonnummer nodig dat een verificatiecode kan ontvangen. De verificatiecode wordt gebruikt om te verifiëren dat het nummer dat je gebruikt echt bestaat en dat jij degene bent die het gebruikt. Als he…

Zo kun je je volgers op Instagram verbergen
Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elk…

Zo kun je kanalen zoeken op Telegram
Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen. Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.…