Zo kun je zien wie een screenshot heeft gemaakt van je Instagram-verhaal of post!

Instagram is een populair social media platform dat in veel landen over de hele wereld wordt gebruikt. Veel mensen plaatsen afbeeldingen en video’s op Instagram zodat andere mensen deze kunnen liken en er op kunnen reageren. Wanneer je een interessant bericht op Instagram ziet, is het bijna gebruikelijk om een screenshot van het bericht te maken en het op te slaan in je galerij om het later nog eens te bekijken of het op andere platforms te delen.

Als je vaak op Instagram post, vraag je je misschien af hoeveel mensen screenshots van jouw content maken. Instagram heeft geen specifieke tool waarmee Instagram-gebruikers kunnen zien of en wanneer andere gebruikers screenshots hebben gemaakt van hun content.

Er is echter een manier om er achter te komen of iemand screenshots heeft gemaakt van je Instagram-content met behulp van de chat. In deze post leggen we uit hoe je kunt zien of iemand een screenshot van je Instagram-bericht heeft gemaakt. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je anoniem Instagram-verhalen kunt bekijken.

Zo kun je zien of iemand een screenshot van je Instagram-bericht heeft gemaakt:

  • Open een privé- of groepschat op Instagram en deel een tijdelijke afbeelding of video
  • Nadat de afbeelding of video is verzonden, controleer je de status van het verzonden item
  • Als er een asterisk-achtig pictogram rechtsonder de verzonden afbeelding of video verschijnt, betekent dit dat de ontvanger een screenshot heeft gemaakt
  1. Instagram

    Instagram

    Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s of video’s via je telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, filters en effecten toevoegen, reageren op foto’s van vrienden en content van andere gebruikers ontdekken.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android
Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbind…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…