Zo kun je zien wie een screenshot heeft gemaakt van je Instagram-verhaal of post!

Instagram is een populair social media platform dat in veel landen over de hele wereld wordt gebruikt. Veel mensen plaatsen afbeeldingen en video’s op Instagram zodat andere mensen deze kunnen liken en er op kunnen reageren. Wanneer je een interessant bericht op Instagram ziet, is het bijna gebruikelijk om een screenshot van het bericht te maken en het op te slaan in je galerij om het later nog eens te bekijken of het op andere platforms te delen.

Als je vaak op Instagram post, vraag je je misschien af hoeveel mensen screenshots van jouw content maken. Instagram heeft geen specifieke tool waarmee Instagram-gebruikers kunnen zien of en wanneer andere gebruikers screenshots hebben gemaakt van hun content.

Er is echter een manier om er achter te komen of iemand screenshots heeft gemaakt van je Instagram-content met behulp van de chat. In deze post leggen we uit hoe je kunt zien of iemand een screenshot van je Instagram-bericht heeft gemaakt. In een ander gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je anoniem Instagram-verhalen kunt bekijken.

Zo kun je zien of iemand een screenshot van je Instagram-bericht heeft gemaakt:

  • Open een privé- of groepschat op Instagram en deel een tijdelijke afbeelding of video
  • Nadat de afbeelding of video is verzonden, controleer je de status van het verzonden item
  • Als er een asterisk-achtig pictogram rechtsonder de verzonden afbeelding of video verschijnt, betekent dit dat de ontvanger een screenshot heeft gemaakt
  1. Instagram

    Instagram

    Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s of video’s via je telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, filters en effecten toevoegen, reageren op foto’s van vrienden en content van andere gebruikers ontdekken.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…