Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn.

Als Instagram denkt dat een account het risico loopt om te worden gehackt, zal de Instagram-controlefunctie, na succesvolle aanmelding bij de account, de gebruiker via een pop-up op de hoogte stellen om hen zo de gelegenheid te geven om een veiligheidscontrole uit te voeren en ook recente activiteiten op hun account te bekijken.

Met behulp van de Instagram-controlefunctie kunnen Instagram-gebruikers de status van de tweefactor-authenticatie controleren en configureren, controleren of hun wachtwoord up-to-date is en hun e-mailadressen en telefoonnummers controleren en bijwerken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je social media profielen kunt verbergen voor pestkoppen.

Handmatig toegang krijgen tot de beveiligingscontrolefunctie van Instagram

 • Navigeer naar je Instagram-profielpagina door op het profielpictogram te tikken
 • Tik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik op de pagina Instellingen op ‘Beveiliging’
 • Zoek en tik op ‘Beveiligingscontrole’

 • Tik op de pagina die verschijnt op elk van de beveiligingsfuncties om ze allemaal te controleren en in te stellen
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, erop reageren en filters en effecten toepassen op je eigen foto’s.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…