Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn.

Als Instagram denkt dat een account het risico loopt om te worden gehackt, zal de Instagram-controlefunctie, na succesvolle aanmelding bij de account, de gebruiker via een pop-up op de hoogte stellen om hen zo de gelegenheid te geven om een veiligheidscontrole uit te voeren en ook recente activiteiten op hun account te bekijken.

Met behulp van de Instagram-controlefunctie kunnen Instagram-gebruikers de status van de tweefactor-authenticatie controleren en configureren, controleren of hun wachtwoord up-to-date is en hun e-mailadressen en telefoonnummers controleren en bijwerken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je social media profielen kunt verbergen voor pestkoppen.

Handmatig toegang krijgen tot de beveiligingscontrolefunctie van Instagram

 • Navigeer naar je Instagram-profielpagina door op het profielpictogram te tikken
 • Tik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik op de pagina Instellingen op ‘Beveiliging’
 • Zoek en tik op ‘Beveiligingscontrole’

 • Tik op de pagina die verschijnt op elk van de beveiligingsfuncties om ze allemaal te controleren en in te stellen
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, erop reageren en filters en effecten toepassen op je eigen foto’s.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android
Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbind…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…