Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op Telegram heeft, kunnen ze je berichten sturen, ook al staan ze niet in je contactenlijst.

Om de privacy van de gebruikers te helpen beschermen, heeft Telegram een blokkeerfunctie geïntroduceerd waarmee gebruikers andere gebruikers kunnen blokkeren die hun privacy schenden bij het gebruik van de app. Als een onbekende gebruiker je ongepaste berichten of spamberichten stuurt, kun je deze eenvoudig blokkeren. Het is ook mogelijk om een persoon op je contactenlijst te blokkeren waarmee je niet meer wilt chatten.

Wanneer je iemand op Telegram blokkeert, kunnen ze je geen berichten sturen, bellen of mediabestanden verzenden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt weten of iemand jou op Telegram heeft geblokkeerd. In deze post laten we je zien hoe je zelf iemand kunt blokkeren.

Iemand blokkeren die in je Telegram-contactenlijst staat:

 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op het pictogram van de contactenlijst rechtsonder op het scherm
 • Blader op de pagina die verschijnt door de lijst met contacten om degene te vinden die je wilt blokkeren en tik erop
 • Je wordt doorgestuurd naar het chatgedeelte

 • Tik op het gebied rond de naam van het contact om zijn of haar profielpagina te bekijken
 • Tik op de profielpagina op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm

 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Gebruiker blokkeren’

 • Er verschijnt een bevestigingspop-upbericht. Tik op ‘Gebruiker blokkeren’
 • De gebruiker wordt geblokkeerd

Een anoniem persoon blokkeren die niet in je Telegram-contactenlijst staat:

 • Navigeer naar de chat van de contactpersoon die je een bericht heeft gestuurd
 • Tik op het gebied rond het telefoonnummer van de persoon die je een bericht heeft gestuurd om toegang te krijgen tot de profielinformatie van de gebruiker
 • Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van de profielpagina
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op ‘Gebruiker blokkeren’
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je groepen aanmaken van maximaal 200 personen, de uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagdienst.

Zo kun je contacten op Telegram verwijderen
Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met …

Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen
Zo kun je TikTok-video’s op Android verwijderen

TikTok is erg populair geworden bij veel jonge mensen over de hele wereld. TikTok-gebruikers communiceren door korte video’s te plaatsen, te delen, te ‘liken’ en erop te reageren. Als TikTok-gebruiker kun je korte video’s maken en plaatsen die andere g…

Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode
Zo kun je WhatsApp activeren zonder verificatiecode

Bij het registreren van een WhatsApp-account heb je standaard een werkend telefoonnummer nodig dat een verificatiecode kan ontvangen. De verificatiecode wordt gebruikt om te verifiëren dat het nummer dat je gebruikt echt bestaat en dat jij degene bent die het gebruikt. Als he…

Zo kun je je volgers op Instagram verbergen
Zo kun je je volgers op Instagram verbergen

Met Instagram kunnen gebruikers andere Instagram-accounts volgen en kunnen gebruikers zelf ook gevolgd worden door andere accounts. De informatie over de mensen die je volgt en degenen die jou op Instagram volgen wordt altijd weergegeven op je profielpagina. Standaard kan elk…

Zo kun je kanalen zoeken op Telegram
Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen. Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.…