Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op Telegram heeft, kunnen ze je berichten sturen, ook al staan ze niet in je contactenlijst.

Om de privacy van de gebruikers te helpen beschermen, heeft Telegram een blokkeerfunctie geïntroduceerd waarmee gebruikers andere gebruikers kunnen blokkeren die hun privacy schenden bij het gebruik van de app. Als een onbekende gebruiker je ongepaste berichten of spamberichten stuurt, kun je deze eenvoudig blokkeren. Het is ook mogelijk om een persoon op je contactenlijst te blokkeren waarmee je niet meer wilt chatten.

Wanneer je iemand op Telegram blokkeert, kunnen ze je geen berichten sturen, bellen of mediabestanden verzenden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt weten of iemand jou op Telegram heeft geblokkeerd. In deze post laten we je zien hoe je zelf iemand kunt blokkeren.

Iemand blokkeren die in je Telegram-contactenlijst staat:

 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op het pictogram van de contactenlijst rechtsonder op het scherm
 • Blader op de pagina die verschijnt door de lijst met contacten om degene te vinden die je wilt blokkeren en tik erop
 • Je wordt doorgestuurd naar het chatgedeelte

 • Tik op het gebied rond de naam van het contact om zijn of haar profielpagina te bekijken
 • Tik op de profielpagina op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm

 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Gebruiker blokkeren’

 • Er verschijnt een bevestigingspop-upbericht. Tik op ‘Gebruiker blokkeren’
 • De gebruiker wordt geblokkeerd

Een anoniem persoon blokkeren die niet in je Telegram-contactenlijst staat:

 • Navigeer naar de chat van de contactpersoon die je een bericht heeft gestuurd
 • Tik op het gebied rond het telefoonnummer van de persoon die je een bericht heeft gestuurd om toegang te krijgen tot de profielinformatie van de gebruiker
 • Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van de profielpagina
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op ‘Gebruiker blokkeren’
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je groepen aanmaken van maximaal 200 personen, de uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagdienst.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…