Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op Telegram heeft, kunnen ze je berichten sturen, ook al staan ze niet in je contactenlijst.

Om de privacy van de gebruikers te helpen beschermen, heeft Telegram een blokkeerfunctie geïntroduceerd waarmee gebruikers andere gebruikers kunnen blokkeren die hun privacy schenden bij het gebruik van de app. Als een onbekende gebruiker je ongepaste berichten of spamberichten stuurt, kun je deze eenvoudig blokkeren. Het is ook mogelijk om een persoon op je contactenlijst te blokkeren waarmee je niet meer wilt chatten.

Wanneer je iemand op Telegram blokkeert, kunnen ze je geen berichten sturen, bellen of mediabestanden verzenden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kunt weten of iemand jou op Telegram heeft geblokkeerd. In deze post laten we je zien hoe je zelf iemand kunt blokkeren.

Iemand blokkeren die in je Telegram-contactenlijst staat:

 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op het pictogram van de contactenlijst rechtsonder op het scherm
 • Blader op de pagina die verschijnt door de lijst met contacten om degene te vinden die je wilt blokkeren en tik erop
 • Je wordt doorgestuurd naar het chatgedeelte

 • Tik op het gebied rond de naam van het contact om zijn of haar profielpagina te bekijken
 • Tik op de profielpagina op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm

 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Gebruiker blokkeren’

 • Er verschijnt een bevestigingspop-upbericht. Tik op ‘Gebruiker blokkeren’
 • De gebruiker wordt geblokkeerd

Een anoniem persoon blokkeren die niet in je Telegram-contactenlijst staat:

 • Navigeer naar de chat van de contactpersoon die je een bericht heeft gestuurd
 • Tik op het gebied rond het telefoonnummer van de persoon die je een bericht heeft gestuurd om toegang te krijgen tot de profielinformatie van de gebruiker
 • Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van de profielpagina
 • Tik in het pop-upmenu dat verschijnt op ‘Gebruiker blokkeren’
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke berichten-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je groepen aanmaken van maximaal 200 personen, de uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagdienst.

Zo kun je iemand op Telegram blokkeren
Zo kun je iemand op Telegram blokkeren

Veel mensen gebruiken tegenwoordig Telegram om onderling te communiceren en mediabestanden te verzenden. Net als WhatsApp kunnen gebruikers met Telegram video’s, afbeeldingen, audio en documenten verzenden en ontvangen. Als iemand je telefoonnummer of gebruikersnaam op …

Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android
Zo kun je WhatsApp-oproepen blokkeren op Android

De WhatsApp-oproepfunctie groeit langzaam in populariteit onder WhatsApp-gebruikers. Mensen maken gebruik van WhatsApp-oproepen om overal ter wereld gratis video- en audiogesprekken te voeren met vrienden of familie. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbind…

Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken
Zo kun je de Instagram-beveiligingscheck gebruiken

Om je Instagram-account te beschermen tegen hackers, heeft Instagram in de nieuwste update een nieuwe functie voor beveiligingscontrole uitgebracht. De Instagram-controlefunctie beveelt gebruikers te volgen stappen aan om ervoor te zorgen dat hun accounts veilig zijn. Als Ins…

Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken
Zo kun je meerdere Telegram-accounts op je Android gebruiken

Telegram krijgt steeds meer gebruikers en staat bekend om zijn groepen, kanalen, bots en andere handige functies. De multifunctionaliteit van Telegram is de reden waarom het miljoenen downloads heeft. De meeste mensen gebruiken Telegram voor hun plezier, amusement en het make…

Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp
Zo kun je foto’s als document verzenden via WhatsApp

Vaker wel dan niet, verzenden en ontvangen we afbeeldingen via WhatsApp, naast andere mediabestanden. Als je al een tijdje afbeeldingen op WhatsApp hebt gedeeld, is het je vast opgevallen dat WhatsApp de afbeeldingen comprimeert voordat ze naar een ontvanger worden verzonden.…