Zo kun je je aanmelden bij Telegram zonder een simkaart

Net als WhatsApp en andere sociale-mediaplatforms, moet je je mobiele nummer opgeven wanneer je een account op Telegram registreert. Het opgegeven nummer wordt gekoppeld aan je account en kan niet worden gebruikt om nog een ander account aan te maken.

Hoewel het gebruik van mobiele nummers en simkaarten belangrijk is 0m Telegram-accounts aan te maken om zo spam en fraude te voorkomen, kunnen ze ook onhandig zijn voor legitieme gebruikers die de app willen gebruiken zonder simkaart op bijvoorbeeld een reserve-apparaat.

Om dit probleem op te lossen, heeft Telegram een nieuwe functie aangekondigd waarmee gebruikers kunnen inloggen op het platform zonder zich aan te melden met een simkaart en in plaats daarvan anonieme nummers kunnen gebruikers die worden aangedreven door blockchain-technologie, die beschikbaar zijn op het Fragment-platform. Fragment is een gedecentraliseerd veilingplatform dat werkt op The Open Network (TON) waarmee gebruikers anonieme nummers en gebruikersnamen kunnen kopen.

De nieuwe functie op Telegram biedt gebruikers de mogelijkheid om in te loggen op Telegram zonder enige persoonlijke informatie te verstrekken of hun account aan een specifiek telefoonnummer te koppelen. Dit stuk laat zien hoe je je kunt aanmelden voor Telegram zonder simkaart. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je meerdere accounts op Telegram kunt gebruiken.

Aanmelden voor Telegram zonder simkaart:

 • Download de nieuwste versie van Telegram vanuit een betrouwbare app store
 • Start de app op je Android-apparaat door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina die verschijnt op de knop ‘Aan de slag’
 • Typ in de daarvoor bestemde ruimte op de volgende pagina het op blockchain gebaseerde anonieme nummer dat je bij Fragment hebt gekocht
 • Je ontvangt een One Time Password (OTP) op je blockchain-nummer. Voer dit in om het proces te valideren

 • Zodra het nummer is gevalideerd, kun je Telegram blijven gebruiken.
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken met maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…