Zo kun je je aanmelden bij Telegram zonder een simkaart

Net als WhatsApp en andere sociale-mediaplatforms, moet je je mobiele nummer opgeven wanneer je een account op Telegram registreert. Het opgegeven nummer wordt gekoppeld aan je account en kan niet worden gebruikt om nog een ander account aan te maken.

Hoewel het gebruik van mobiele nummers en simkaarten belangrijk is 0m Telegram-accounts aan te maken om zo spam en fraude te voorkomen, kunnen ze ook onhandig zijn voor legitieme gebruikers die de app willen gebruiken zonder simkaart op bijvoorbeeld een reserve-apparaat.

Om dit probleem op te lossen, heeft Telegram een nieuwe functie aangekondigd waarmee gebruikers kunnen inloggen op het platform zonder zich aan te melden met een simkaart en in plaats daarvan anonieme nummers kunnen gebruikers die worden aangedreven door blockchain-technologie, die beschikbaar zijn op het Fragment-platform. Fragment is een gedecentraliseerd veilingplatform dat werkt op The Open Network (TON) waarmee gebruikers anonieme nummers en gebruikersnamen kunnen kopen.

De nieuwe functie op Telegram biedt gebruikers de mogelijkheid om in te loggen op Telegram zonder enige persoonlijke informatie te verstrekken of hun account aan een specifiek telefoonnummer te koppelen. Dit stuk laat zien hoe je je kunt aanmelden voor Telegram zonder simkaart. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je meerdere accounts op Telegram kunt gebruiken.

Aanmelden voor Telegram zonder simkaart:

 • Download de nieuwste versie van Telegram vanuit een betrouwbare app store
 • Start de app op je Android-apparaat door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina die verschijnt op de knop ‘Aan de slag’
 • Typ in de daarvoor bestemde ruimte op de volgende pagina het op blockchain gebaseerde anonieme nummer dat je bij Fragment hebt gekocht
 • Je ontvangt een One Time Password (OTP) op je blockchain-nummer. Voer dit in om het proces te valideren

 • Zodra het nummer is gevalideerd, kun je Telegram blijven gebruiken.
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken met maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…