Wat is WhatsApp Proxy en hoe kun je het gebruiken?

WhatsApp blijft nieuwe updates aanbieden om zijn diensten te blijven verbeteren. De meest recente is het gebruik van een proxy. WhatsApp Proxy is een tool waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot de WhatsApp-berichtenservice terwijl ze verbonden zijn met een proxyserver. Over het algemeen wordt een proxy vaak gebruikt om netwerkbeperkingen te omzeilen, zoals het blokkeren van bepaalde websites of toegang tot services die niet beschikbaar zijn in het thuisland van de gebruiker.

Om proxy op WhatsApp in te schakelen, moet je proxyservers instellen met de protocollen HTTP (80), HTTPS (443) en Jabber (5222) om communicatie mogelijk te maken. De WhatsApp-proxyservice wordt momenteel alleen gebruikt voor op tekst gebaseerde berichten, dus oproepen, videogesprekken en bestandsoverdrachten worden nog niet ondersteund. In een eerder gerelateerd artikel bespraken we een andere nieuwe WhatsApp-functie: hoe je een poll kunt maken en gebruiken op WhatsApp.

Een proxy gebruiken in WhatsApp:

 • Update je WhatsApp-app naar de nieuwste versie
 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Tik op het tabblad Chats op de drie verticale stippen die rechtsboven op de pagina verschijnen
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik onder instellingen op ‘Opslag en gegevens’
 • Blader onder ‘Opslag en gegevens’ door de pagina om proxy-instellingen te vinden. Tik erop
 • Activeer op de pagina die verschijnt de schakelknop om de proxy te gaan gebruiken
 • Op dit punt kun je op de knop ‘Meer informatie’ tikken voor meer informatie over WhatsApp Proxy
 • Tik op de knop ‘Proxy instellen’ om de proxy in te stellen
 • Voer het adres van de proxyserver die je wilt gebruiken in en sla het op
 • Als de verbinding succesvol is, kun je de proxyservice gebruiken.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…