Wat is WhatsApp Proxy en hoe kun je het gebruiken?

WhatsApp blijft nieuwe updates aanbieden om zijn diensten te blijven verbeteren. De meest recente is het gebruik van een proxy. WhatsApp Proxy is een tool waarmee gebruikers toegang kunnen krijgen tot de WhatsApp-berichtenservice terwijl ze verbonden zijn met een proxyserver. Over het algemeen wordt een proxy vaak gebruikt om netwerkbeperkingen te omzeilen, zoals het blokkeren van bepaalde websites of toegang tot services die niet beschikbaar zijn in het thuisland van de gebruiker.

Om proxy op WhatsApp in te schakelen, moet je proxyservers instellen met de protocollen HTTP (80), HTTPS (443) en Jabber (5222) om communicatie mogelijk te maken. De WhatsApp-proxyservice wordt momenteel alleen gebruikt voor op tekst gebaseerde berichten, dus oproepen, videogesprekken en bestandsoverdrachten worden nog niet ondersteund. In een eerder gerelateerd artikel bespraken we een andere nieuwe WhatsApp-functie: hoe je een poll kunt maken en gebruiken op WhatsApp.

Een proxy gebruiken in WhatsApp:

 • Update je WhatsApp-app naar de nieuwste versie
 • Start WhatsApp door op het pictogram te tikken
 • Tik op het tabblad Chats op de drie verticale stippen die rechtsboven op de pagina verschijnen
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Tik onder instellingen op ‘Opslag en gegevens’
 • Blader onder ‘Opslag en gegevens’ door de pagina om proxy-instellingen te vinden. Tik erop
 • Activeer op de pagina die verschijnt de schakelknop om de proxy te gaan gebruiken
 • Op dit punt kun je op de knop ‘Meer informatie’ tikken voor meer informatie over WhatsApp Proxy
 • Tik op de knop ‘Proxy instellen’ om de proxy in te stellen
 • Voer het adres van de proxyserver die je wilt gebruiken in en sla het op
 • Als de verbinding succesvol is, kun je de proxyservice gebruiken.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…