Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer je wordt genoemd, wanneer je nieuwe volgers krijgt en wanneer je directe berichten ontvangt.

Als je een actieve gebruiker van TikTok bent, ontvang je mogelijk constant meldingen, die soms te veel en afleidend kunnen zijn. Gelukkig heeft TikTok ingebouwde meldingsinstellingen waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen hoeveel en welk type melding ze ontvangen. Je kunt TikTok-meldingen ook beheren via de instellingen van het apparaat. Deze post laat zien hoe je TikTok-meldingen op Android kunt uitschakelen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je een duet-video kunt maken op TikTok.

Zo kun je meldingen in de TikTok-app uitschakelen

Om TikTok-meldingen van de app uit te schakelen:

 • Open TikTok door op het icoon te tikken
 • Tik op het profielpictogram rechtsonder op het scherm
 • Tik op de profielpagina op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen en privacy’
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Push meldingen’

 • Doorloop in de lijst met meldingen die verschijnen elke meldingsinstelling en schakel de schakelknoppen uit voor alle soorten melding die je niet wilt ontvangen

 • De instelling wordt automatisch van kracht en je ontvangt in de toekomst geen specifieke meldingen meer.

TikTok-meldingen uitschakelen via de apparaatinstellingen

Wanneer een app op je Android-apparaat is geïnstalleerd, heeft deze bepaalde instellingen, inclusief machtigingen en meldingsinstellingen, die direct vanaf het apparaat zelf kunnen worden aangepast.

Om TikTok-meldingen uit te schakelen via de instellingen van het apparaat:

 • Navigeer naar ‘Instellingen’ op je apparaat
 • Blader door de lijst met instellingen om ‘Apps’ te vinden (“Apps & Meldingen” op andere apparaten)

 • Blader door de lijst met apps om TikTok te vinden. Tik erop
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Meldingen’

 • Schakel in de instellingen die verschijnen de schakelknoppen uit van de meldingen die je niet wilt ontvangen.
 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende categorieën video’s van Andere gebruikers ‘liken’. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…