Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer je wordt genoemd, wanneer je nieuwe volgers krijgt en wanneer je directe berichten ontvangt.

Als je een actieve gebruiker van TikTok bent, ontvang je mogelijk constant meldingen, die soms te veel en afleidend kunnen zijn. Gelukkig heeft TikTok ingebouwde meldingsinstellingen waarmee gebruikers zelf kunnen bepalen hoeveel en welk type melding ze ontvangen. Je kunt TikTok-meldingen ook beheren via de instellingen van het apparaat. Deze post laat zien hoe je TikTok-meldingen op Android kunt uitschakelen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je een duet-video kunt maken op TikTok.

Zo kun je meldingen in de TikTok-app uitschakelen

Om TikTok-meldingen van de app uit te schakelen:

 • Open TikTok door op het icoon te tikken
 • Tik op het profielpictogram rechtsonder op het scherm
 • Tik op de profielpagina op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen en privacy’
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Push meldingen’

 • Doorloop in de lijst met meldingen die verschijnen elke meldingsinstelling en schakel de schakelknoppen uit voor alle soorten melding die je niet wilt ontvangen

 • De instelling wordt automatisch van kracht en je ontvangt in de toekomst geen specifieke meldingen meer.

TikTok-meldingen uitschakelen via de apparaatinstellingen

Wanneer een app op je Android-apparaat is geïnstalleerd, heeft deze bepaalde instellingen, inclusief machtigingen en meldingsinstellingen, die direct vanaf het apparaat zelf kunnen worden aangepast.

Om TikTok-meldingen uit te schakelen via de instellingen van het apparaat:

 • Navigeer naar ‘Instellingen’ op je apparaat
 • Blader door de lijst met instellingen om ‘Apps’ te vinden (“Apps & Meldingen” op andere apparaten)

 • Blader door de lijst met apps om TikTok te vinden. Tik erop
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Meldingen’

 • Schakel in de instellingen die verschijnen de schakelknoppen uit van de meldingen die je niet wilt ontvangen.
 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende categorieën video’s van Andere gebruikers ‘liken’. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram
Zo kun je een verhaal re-posten op Instagram

Instagram Stories (Verhalen) is een geweldige manier voor Instagram-gebruikers om zichzelf te uiten. Instagram-gebruikers kunnen afbeeldingen en korte video’s op hun verhalen plaatsen die na 24 uur automatisch verlopen. Andere Instagram-gebruikers kunnen verhalen, die z…

Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!
Downloadt WhatsApp geen afbeeldingen? Zo los je het op!

Met WhatsApp kunnen gebruikers afbeeldingen en andere mediabestanden verzenden en ontvangen. Om WhatsApp-gebruikers toegang te geven tot afbeeldingen die naar hen zijn verzonden, moeten ze de verzonden afbeeldingen handmatig downloaden of de automatische downloadfunctie voor …

Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken
Wat zijn Instagram Notes en hoe kun je ze gebruiken

Nog niet zo lang geleden bracht Instagram een update uit met een nieuwe functie genaamd “Notes”. Instagram Notes is een functie waarmee je korte berichten van maximaal 60 tekens lang met tekst en emoji’s kunt plaatsen. Notes kunnen worden gebruikt om opmerki…

Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android
Zo schakel je TikTok-meldingen uit op Android

Op TikTok krijgen gebruikers, net als op andere social media platformen zoals Facebook, WhatsApp en Instagram, verschillende meldingen bij het gebruik van de app. Op TikTok krijg je onder andere meldingen wanneer mensen je video’s leuk vinden en erop reageren, wanneer j…