Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen.

Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.000 gebruikers en leden kunnen berichten en mediabestanden naar elkaar sturen en van elkaar ontvangen. Ook kunnen Telegram-kanalen een onbeperkt aantal mensen van over de hele wereld samenbrengen op een platform dat berichten over een bepaald onderwerp publiceert, bijvoorbeeld sport of politiek. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je iemand kunt blokkeren op Telegram.

Telegram-kanalen zijn niet bedoeld voor gesprekken en de berichten worden geplaatst door de kanaalmoderators. Telegram-kanalen kunnen openbaar zijn waar iedereen via de link lid kan worden van specifieke kanalen, of privé waar kanaalmoderators je verzoek om lid te worden van een kanaal moeten accepteren.

Als je bijvoorbeeld lid wilt worden van een Telegram-kanaal over voetbal of tips voor weddenschappen, moet je eerst de specifieke kanalen vinden om lid te worden. Hoe vind je dan kanalen op Telegram? In dit stuk leggen we een aantal manier uit om Telegram-kanalen te vinden.

Zoek rechtstreeks naar de kanaalnaam in de Telegram-app

Telegram heeft een zoekfunctie waarmee gebruikers kunnen zoeken naar gebruikersnamen, groepen of zelfs kanalen. Kanalen zoeken:

 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Tik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van de startpagina

 • Als je de naam hebt van het kanaal waaraan je wilt deelnemen, typ je deze in het zoekgebied dat verschijnt
 • Er verschijnen verschillende resultaten die overeenkomen met je zoekopdracht. Tik gewoon op de gewenste kanaalnaam

 • Je wordt doorgestuurd naar de pagina van het kanaal
 • Tik op de knop ‘Deelnemen’ onderaan de pagina

Vind Telegram-kanalen op internet

De meeste openbare Telegram-kanalen adverteren zichzelf op internet. Met behulp van de zoekmachine in je browser kun je zoeken naar trefwoorden die verband houden met de Telegram-kanalen waarvan je lid wilt worden. In de zoekresultaten die verschijnen, kun je directe links krijgen om lid te worden van de kanalen.

Vind Telegram-kanalen met behulp van een doorgestuurd bericht

Openbare Telegram-kanalen hebben een link die kan worden gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden van het kanaal. Als je een vriend hebt op een van de kanalen waar je lid van wilt worden, kun je hem of haar vragen om de link met je te delen. De link leidt je naar de pagina van het kanaal waar je lid kunt worden.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…