Zo kun je kanalen zoeken op Telegram

Telegram is een populair en veelgebruikt social media-platform over de hele wereld. Net als andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en WhatsApp, ondersteunt Telegram ook groepssamenwerking via groepen en kanalen.

Telegramgroepen bieden plaats aan maximaal 200.000 gebruikers en leden kunnen berichten en mediabestanden naar elkaar sturen en van elkaar ontvangen. Ook kunnen Telegram-kanalen een onbeperkt aantal mensen van over de hele wereld samenbrengen op een platform dat berichten over een bepaald onderwerp publiceert, bijvoorbeeld sport of politiek. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je iemand kunt blokkeren op Telegram.

Telegram-kanalen zijn niet bedoeld voor gesprekken en de berichten worden geplaatst door de kanaalmoderators. Telegram-kanalen kunnen openbaar zijn waar iedereen via de link lid kan worden van specifieke kanalen, of privé waar kanaalmoderators je verzoek om lid te worden van een kanaal moeten accepteren.

Als je bijvoorbeeld lid wilt worden van een Telegram-kanaal over voetbal of tips voor weddenschappen, moet je eerst de specifieke kanalen vinden om lid te worden. Hoe vind je dan kanalen op Telegram? In dit stuk leggen we een aantal manier uit om Telegram-kanalen te vinden.

Zoek rechtstreeks naar de kanaalnaam in de Telegram-app

Telegram heeft een zoekfunctie waarmee gebruikers kunnen zoeken naar gebruikersnamen, groepen of zelfs kanalen. Kanalen zoeken:

 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Tik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van de startpagina

 • Als je de naam hebt van het kanaal waaraan je wilt deelnemen, typ je deze in het zoekgebied dat verschijnt
 • Er verschijnen verschillende resultaten die overeenkomen met je zoekopdracht. Tik gewoon op de gewenste kanaalnaam

 • Je wordt doorgestuurd naar de pagina van het kanaal
 • Tik op de knop ‘Deelnemen’ onderaan de pagina

Vind Telegram-kanalen op internet

De meeste openbare Telegram-kanalen adverteren zichzelf op internet. Met behulp van de zoekmachine in je browser kun je zoeken naar trefwoorden die verband houden met de Telegram-kanalen waarvan je lid wilt worden. In de zoekresultaten die verschijnen, kun je directe links krijgen om lid te worden van de kanalen.

Vind Telegram-kanalen met behulp van een doorgestuurd bericht

Openbare Telegram-kanalen hebben een link die kan worden gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is om lid te worden van het kanaal. Als je een vriend hebt op een van de kanalen waar je lid van wilt worden, kun je hem of haar vragen om de link met je te delen. De link leidt je naar de pagina van het kanaal waar je lid kunt worden.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…