Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met ze kunt chatten in de app.

Er kan een reden zijn dat je sommige of al je Telegram-contacten wilt verwijderen. Telegram heeft een ingebouwde functie voor het verwijderen van contacten. Je kunt ook alle gesynchroniseerde contacten uit je Telegram-app verwijderen. In deze post laten we je zien hoe je contacten op Telegram kunt verwijderen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kanalen kunt zoeken op Telegram.

Zo kun je een enkel contact op Telegram verwijderen

Om een enkel contact te verwijderen op Telegram:

 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Tik op de startpagina op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Contacten’
 • Zoek met de zoekknop rechtsboven in het scherm naar het contact dat je wilt verwijderen
 • Tik op het contact in de zoekresultaten om de chatpagina te openen
 • Tik op de contactnaam op de chatpagina

 • Tik vervolgens op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Contact verwijderen’
 • Er verschijnt een bevestigingsbericht, tik op ‘Verwijderen’ om te bevestigen
 • Het contact wordt automatisch verwijderd

Zo kun je alle Telegram-contacten verwijderen

Om al je contacten uit Telegram te verwijderen, moet je alle gesynchroniseerde contacten verwijderen. Om dit te doen:

 • Start Telegram en tik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
 • Blader op de pagina die verschijnt naar ‘Privacy en beveiliging’ en tik erop

 • Blader naar ‘Privacy en beveiliging’ om ‘Gesynchroniseerde contacten verwijderen’ te vinden en tik erop

 • Er verschijnt een pop-upbericht ter bevestiging. Tik op de knop ‘Verwijderen’ om te bevestigen
 • Al je gesynchroniseerde contacten zullen verwijderd worden.
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…