Zo kun je contacten op Telegram verwijderen

Als je de Telegram-app op Android gebruikt, moet je de contacten op je apparaat synchroniseren met de app om te kunnen chatten met je vrienden. Als sommige mensen in de contactenlijst van je apparaat Telegram niet gebruiken, kun je ze uitnodigen om lid te worden zodat je met ze kunt chatten in de app.

Er kan een reden zijn dat je sommige of al je Telegram-contacten wilt verwijderen. Telegram heeft een ingebouwde functie voor het verwijderen van contacten. Je kunt ook alle gesynchroniseerde contacten uit je Telegram-app verwijderen. In deze post laten we je zien hoe je contacten op Telegram kunt verwijderen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je kanalen kunt zoeken op Telegram.

Zo kun je een enkel contact op Telegram verwijderen

Om een enkel contact te verwijderen op Telegram:

  • Start Telegram door op het pictogram te tikken
  • Tik op de startpagina op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Contacten’
  • Zoek met de zoekknop rechtsboven in het scherm naar het contact dat je wilt verwijderen
  • Tik op het contact in de zoekresultaten om de chatpagina te openen
  • Tik op de contactnaam op de chatpagina

  • Tik vervolgens op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Contact verwijderen’
  • Er verschijnt een bevestigingsbericht, tik op ‘Verwijderen’ om te bevestigen
  • Het contact wordt automatisch verwijderd

Zo kun je alle Telegram-contacten verwijderen

Om al je contacten uit Telegram te verwijderen, moet je alle gesynchroniseerde contacten verwijderen. Om dit te doen:

  • Start Telegram en tik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van het scherm
  • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’
  • Blader op de pagina die verschijnt naar ‘Privacy en beveiliging’ en tik erop

  • Blader naar ‘Privacy en beveiliging’ om ‘Gesynchroniseerde contacten verwijderen’ te vinden en tik erop

  • Er verschijnt een pop-upbericht ter bevestiging. Tik op de knop ‘Verwijderen’ om te bevestigen
  • Al je gesynchroniseerde contacten zullen verwijderd worden.
  1. Telegram

    Telegram

    Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…