Zo kun je je telefoonnummer verbergen op WhatsApp

Het is algemeen bekend dat wanneer je een nieuw WhatsApp-account registreert, je een werkend telefoonnummer moet gebruiken. Het telefoonnummer dat tijdens de registratie wordt gebruikt, wordt aan het account gekoppeld en wordt gezien door mensen die je toevoegen aan hun WhatsApp-contacten.

Vanwege je privacy wil je misschien je telefoonnummer verbergen voor mensen op WhatsApp. Maar hoe doe je dat? Er is geen ingebouwde functie waarmee gebruikers hun telefoonnummer kunnen verbergen. Sommige tijdelijke oplossingen kunnen echter worden gebruikt om je WhatsApp-nummer te verbergen. In deze post belichten we enkele manieren waarop WhatsApp-gebruikers hun telefoonnummers kunnen verbergen. In een eerder gerelateerd bericht hebben we besproken hoe je WhatsApp kunt activeren zonder verificatiecode.

Een Google Voice-telefoonnummer maken en gebruiken

Google heeft een dienst voor het maken van een virtueel telefoonnummer. Met dit virtuele nummer kun je bellen en sms’en. Dus in plaats van je echte telefoonnummer te gebruiken om je te registreren voor WhatsApp, kun je het virtuele nummer van Google gebruiken. Een nummer krijgen van Google-Voice doe je zo:

 • Download en installeer de Google Voice-telefoonnummer-app
 • Start de app door op het pictogram te tikken
 • Nadat je een account op de app hebt geregistreerd, ga je verder met het selecteren van een locatie om te koppelen aan je virtuele telefoonnummer
 • Tik uit de beschikbare keuzes op de knop ‘Selecteren’ naast het virtuele nummer van je voorkeur.

Wijzig je WhatsApp-nummer

Met WhatsApp kunnen gebruikers hun telefoonnummers wijzigen. Indien je je echte nummer niet wenst te blijven gebruiken, kun je dit vervangen door een ander nummer, bij voorkeur een virtueel nummer.

Gebruik een vast nummer om WhatsApp te verifiëren

Als je een werkende vaste lijn hebt, kun je WhatsApp registreren met behulp van het nummer. Om dit te doen:

 • Start WhatsApp en ga verder met het verificatieproces
 • Wanneer er wordt gevraagd om je telefoonnummer in te voeren, voer je je vaste nummer in
 • Wacht tot het WhatsApp SMS-verificatieproces mislukt. Er verschijnt een optie ‘Bel mij’. Tik erop om een oproep van WhatsApp te ontvangen
 • Je vaste lijn gaat over, ontvang hem en luistert naar de code
 • Voer de code in de WhatsApp-app in en ga verder met het initialisatieproces zodra de verificatie is gelukt.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…