Stuurt Telegram een melding wanneer je een screenshot maakt of een foto opslaat?

Telegram is een populaire berichten-app die zijn gebruikers verschillende functies biedt, waaronder de mogelijkheid om foto’s te verzenden en te ontvangen. Soms maken gebruikers screenshots foto’s die naar hen zijn verzonden via privé- of groepsgesprekken.

Er is echter wel enige verwarring onder gebruikers over de vraag of Telegram de afzender op de hoogte brengt wanneer iemand een screenshot maakt of een foto opslaat. In een vorig artikel hebben we besproken hoe je kunt zien of iemand een screenshot van je Instagram-verhaal of -post heeft gemaakt. Deze post verduidelijkt deze kwestie en bevat de meest actuele informatie.

Meldingen voor screenshots:

In tegenstelling tot sommige andere berichtenplatforms, brengt Telegram gebruikers niet op de hoogte als iemand een screenshot van hun foto’s maakt. Dit betekent dat je foto’s kunt maken en opslaan die met jou zijn gedeeld op Telegram zonder dat de afzender hiervan op de hoogte wordt gesteld. Of je nu de Telegram-app op je smartphone of de desktopversie gebruikt, Telegram stuurt geen meldingen voor het maken van screenshots.

Privacy en gebruikerscontrole

Telegram heeft de privacy van gebruikers hoog in het vaandel en biedt daarom een reeks functies waarmee gebruikers meer controle hebben over hun gesprekken en media die in de app worden gedeeld. Hoewel Telegram geen meldingen geeft over schermafbeeldingen, biedt het ook nog andere privacy-opties, zoals zelfvernietigende berichten, end-to-end-codering in geheime chats en de mogelijkheid om hele gesprekken te wissen.

Foto’s opslaan

Telegram brengt gebruikers niet op de hoogte wanneer iemand hun foto’s opslaat in de galerij van het apparaat. Als je een foto tegenkomt die je leuk vindt en voor jezelf wilt houden, kun je deze opslaan zonder dat er meldingen naar de afzender worden gestuurd. Deze functie kan handig zijn voor gebruikers die de foto’s die ze ontvangen graag verzamelen of ordenen.

Belangrijke overwegingen

Hoewel Telegram geen melding maakt van schermafbeeldingen of opgeslagen foto’s, is het essentieel om te onthouden dat het delen of opslaan van de foto’s van iemand anders zonder hun toestemming nog steeds kan worden beschouwd als een inbreuk op privacy of auteursrecht. Het is altijd goed om content van anderen te respecteren en toestemming te vragen voordat je hun foto’s buiten de app deelt of gebruikt.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…