Stuurt Telegram een melding wanneer je een screenshot maakt of een foto opslaat?

Telegram is een populaire berichten-app die zijn gebruikers verschillende functies biedt, waaronder de mogelijkheid om foto’s te verzenden en te ontvangen. Soms maken gebruikers screenshots foto’s die naar hen zijn verzonden via privé- of groepsgesprekken.

Er is echter wel enige verwarring onder gebruikers over de vraag of Telegram de afzender op de hoogte brengt wanneer iemand een screenshot maakt of een foto opslaat. In een vorig artikel hebben we besproken hoe je kunt zien of iemand een screenshot van je Instagram-verhaal of -post heeft gemaakt. Deze post verduidelijkt deze kwestie en bevat de meest actuele informatie.

Meldingen voor screenshots:

In tegenstelling tot sommige andere berichtenplatforms, brengt Telegram gebruikers niet op de hoogte als iemand een screenshot van hun foto’s maakt. Dit betekent dat je foto’s kunt maken en opslaan die met jou zijn gedeeld op Telegram zonder dat de afzender hiervan op de hoogte wordt gesteld. Of je nu de Telegram-app op je smartphone of de desktopversie gebruikt, Telegram stuurt geen meldingen voor het maken van screenshots.

Privacy en gebruikerscontrole

Telegram heeft de privacy van gebruikers hoog in het vaandel en biedt daarom een reeks functies waarmee gebruikers meer controle hebben over hun gesprekken en media die in de app worden gedeeld. Hoewel Telegram geen meldingen geeft over schermafbeeldingen, biedt het ook nog andere privacy-opties, zoals zelfvernietigende berichten, end-to-end-codering in geheime chats en de mogelijkheid om hele gesprekken te wissen.

Foto’s opslaan

Telegram brengt gebruikers niet op de hoogte wanneer iemand hun foto’s opslaat in de galerij van het apparaat. Als je een foto tegenkomt die je leuk vindt en voor jezelf wilt houden, kun je deze opslaan zonder dat er meldingen naar de afzender worden gestuurd. Deze functie kan handig zijn voor gebruikers die de foto’s die ze ontvangen graag verzamelen of ordenen.

Belangrijke overwegingen

Hoewel Telegram geen melding maakt van schermafbeeldingen of opgeslagen foto’s, is het essentieel om te onthouden dat het delen of opslaan van de foto’s van iemand anders zonder hun toestemming nog steeds kan worden beschouwd als een inbreuk op privacy of auteursrecht. Het is altijd goed om content van anderen te respecteren en toestemming te vragen voordat je hun foto’s buiten de app deelt of gebruikt.

  1. Telegram

    Telegram

    Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…