Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden automatisch verlaagd. Dit betekent dat de kwaliteit van de video’s die door de andere gebruiker(s) worden ontvangen van lage kwaliteit zal zijn.

Is er een manier om video’s van hoge kwaliteit via WhatsApp te verzenden? Jazeker! Hoewel er geen ingebouwde instelling is waarmee gebruikers de originele videokwaliteit kunnen behouden, zijn er wel tijdelijke oplossingen die ervoor zorgen dat de video’s die je verzendt van hoge kwaliteit zijn. In deze post laten we zien hoe je video’s in hoge kwaliteit via WhatsApp kunt verzenden. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je afbeeldingen als documenten op WhatsApp kunt verzenden.

Video’s verzenden als een bestand/document

Over het algemeen stelt WhatsApp zijn gebruikers in staat om documenten als mediabestanden te verzenden. Als je een video als document toevoegt en verzendt, behoud je de oorspronkelijke kwaliteit van de video. Zo kun je video’s via WhatsApp als document verzenden:

 • Open WhatsApp op je apparaat en kies de persoon naar wie je de video wilt sturen.
 • Tik op het ‘Pin’-pictogram naast het pictogram ‘Camera’ in de WhatsApp-chatbalk.
 • Tik op de pictogrammen die verschijnen op ‘Document’.

 • Je wordt doorgestuurd naar WhatsApp File Manager waar je scrolt om de video te vinden die je wilt verzenden door ‘Browse other docs’ te selecteren. Zodra je het videobestand hebt gevonden dat je wilt delen, tik je erop om het te selecteren

 • Tik op de knop ‘Verzenden’ om de video te verzenden

 • Je video van hoge kwaliteit wordt nu gedeeld zonder compressie.

Video’s verzenden vanuit Google Drive

Als je een beperkt data-abonnement hebt en het niet wilt verspillen door video’s van hoge kwaliteit rechtstreeks naar WhatsApp te uploaden, kun je je video eerst opslaan in je Google Drive en vervolgens de link naar het bestand delen op WhatsApp. Om dit te doen:

 • Open je Gallery-app en selecteer de video die je wilt delen. Tik op de knop ‘Delen’ en upload de video naar Google Drive.
 • Zodra de video is geüpload naar Google Drive, open je de Google Drive-app.
 • Zoek de video en tik in het menu op de drie stippen ernaast.

 • Selecteer ‘Link kopiëren’ uit de opties die verschijnen.

 • Open nu WhatsApp en kies het contact waarmee je de video wilt delen.
 • Plak de gekopieerde Google Drive-videolink in de chatbalk. Dat is allest! Je hebt zojuist een video van hoge kwaliteit gedeeld met je contact.

 • De ontvanger kan gewoon op de gedeelde link klikken en de video in volledige resolutie downloaden of bekijken met een compatibele browser.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een communicatie-app die is ontworpen voor smartphones waarmee gebruikers berichten, video’s, afbeeldingen en audioberichten kunnen verzenden naar en ontvangen van contacten (inclusief internationale nummers) via Wi-Fi of het mobiele netwerk wanneer er een internetverbinding is.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…