Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen besluiten om spamberichten te verzenden.

Spamberichten op WhatsApp kunnen verschillende vormen aannemen, zoals promotionele berichten, valse aanbiedingen, phishing-pogingen en meer. Deze berichten worden verzonden door mensen die met hun inhoud een breed publiek proberen te bereiken, vaak met kwade bedoelingen of om gebruikers te misleiden zodat ze persoonlijke informatie delen.

Als je het slachtoffer bent van het ontvangen van spamberichten op WhatsApp, kun je de nummers die deze berichten verzenden, blokkeren en rapporteren. Het blokkeren van de contacten betekent dat je geen berichten of oproepen meer van hen kunt ontvangen. Het rapporteren van de contacten houdt in dat je het contact naar WhatsApp stuurt voor verdere actie. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je WhatsApp-oproepen kunt blokkeren. Dit stuk belicht hoe je spamberichten op WhatsApp kunt blokkeren en rapporteren.

Een contactpersoon op WhatsApp blokkeren

Een contact op WhatsApp blokkeren is een eenvoudig proces. Wanneer je een contactpersoon blokkeert, voorkom je dat deze je berichten stuurt, je belt of je online status bekijkt. Hier zie je hoe je het kunt doen:

 • Start de WhatsApp-app op je Android-apparaat
 • Navigeer naar het tabblad ‘Chats’ om je lijst met gesprekken te bekijken
 • Selecteer het contact dat je wilt blokkeren. Open de chat met dat contact.
 • Tik op de naam of contactgegevens bovenaan het chatscherm om toegang te krijgen tot het profiel van de contactpersoon
 • Scroll naar beneden en tik op de optie “Blokkeren”. Bevestig je beslissing wanneer daarom wordt gevraagd.

 • Je ontvangt een bevestigingsbericht om je beslissing te bevestigen. Tik op de blokkeerknop.

 • Het contact is nu geblokkeerd en je ontvangt geen berichten of oproepen meer van deze persoon.

Spamberichten op WhatsApp melden of rapporteren

Door een spambericht te melden, kan WhatsApp zijn antispammaatregelen verbeteren en de community veiliger houden. Een spambericht melden:

 • Open de chat met het spambericht dat je wilt melden
 • Tik op het spambericht om een ​​menu weer te geven
 • Tik in het menu dat verschijnt op de optie “Rapporteren”.

 • Er verschijnt een pop-upbevestigingsbericht. Tik op de knop “Rapporteren”.

 • De melding wordt automatisch verzonden naar WhatsApp.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een berichtendienst ontwikkeld voor smartphones, waarmee gebruikers in staat zijn om berichten te versturen via het draadloze netwerk of 3G wanneer verbinding beschikbaar is.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…