Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen besluiten om spamberichten te verzenden.

Spamberichten op WhatsApp kunnen verschillende vormen aannemen, zoals promotionele berichten, valse aanbiedingen, phishing-pogingen en meer. Deze berichten worden verzonden door mensen die met hun inhoud een breed publiek proberen te bereiken, vaak met kwade bedoelingen of om gebruikers te misleiden zodat ze persoonlijke informatie delen.

Als je het slachtoffer bent van het ontvangen van spamberichten op WhatsApp, kun je de nummers die deze berichten verzenden, blokkeren en rapporteren. Het blokkeren van de contacten betekent dat je geen berichten of oproepen meer van hen kunt ontvangen. Het rapporteren van de contacten houdt in dat je het contact naar WhatsApp stuurt voor verdere actie. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je WhatsApp-oproepen kunt blokkeren. Dit stuk belicht hoe je spamberichten op WhatsApp kunt blokkeren en rapporteren.

Een contactpersoon op WhatsApp blokkeren

Een contact op WhatsApp blokkeren is een eenvoudig proces. Wanneer je een contactpersoon blokkeert, voorkom je dat deze je berichten stuurt, je belt of je online status bekijkt. Hier zie je hoe je het kunt doen:

 • Start de WhatsApp-app op je Android-apparaat
 • Navigeer naar het tabblad ‘Chats’ om je lijst met gesprekken te bekijken
 • Selecteer het contact dat je wilt blokkeren. Open de chat met dat contact.
 • Tik op de naam of contactgegevens bovenaan het chatscherm om toegang te krijgen tot het profiel van de contactpersoon
 • Scroll naar beneden en tik op de optie “Blokkeren”. Bevestig je beslissing wanneer daarom wordt gevraagd.

 • Je ontvangt een bevestigingsbericht om je beslissing te bevestigen. Tik op de blokkeerknop.

 • Het contact is nu geblokkeerd en je ontvangt geen berichten of oproepen meer van deze persoon.

Spamberichten op WhatsApp melden of rapporteren

Door een spambericht te melden, kan WhatsApp zijn antispammaatregelen verbeteren en de community veiliger houden. Een spambericht melden:

 • Open de chat met het spambericht dat je wilt melden
 • Tik op het spambericht om een ​​menu weer te geven
 • Tik in het menu dat verschijnt op de optie “Rapporteren”.

 • Er verschijnt een pop-upbevestigingsbericht. Tik op de knop “Rapporteren”.

 • De melding wordt automatisch verzonden naar WhatsApp.
 1. WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger

  WhatsApp Messenger is een berichtendienst ontwikkeld voor smartphones, waarmee gebruikers in staat zijn om berichten te versturen via het draadloze netwerk of 3G wanneer verbinding beschikbaar is.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…