Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzender het weet; hetzij omdat je op dat moment niet wil reageren, of om een andere reden.

Is het mogelijk om Telegram-berichten te lezen zonder dat de afzender het weet? Telegram heeft standaard leesbevestigingen die je vertellen wanneer iemand je bericht heeft gezien. Onlangs heeft Telegram echter een nieuwe Chat Preview-functie uitgebracht waarmee je naar berichten kunt kijken zonder de chat te hoeven openen. Dit betekent dat je kunt bekijken wat iemand je heeft gestuurd zonder dat hij/zij weet dat je het hebt gelezen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je de inloggeschiedenis van Telegram kunt bekijken.

Om de Chat Preview-functie op Telegram te gebruiken:

 • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Telegram-app hebt
 • Start de Telegram-app door op het pictogram te tikken
 • Navigeer naar het Chats-scherm
 • Zoek naar de chat waar je een voorproefje van wilt nemen en houd de profielfoto ingedrukt

 • Er verschijnt een pop-up menu met de nieuwste berichten in die chat. Je kunt door de berichten bladeren om meer te lezen.
 • Wanneer je klaar bent met het bekijken van de berichten, tik je eenvoudig ergens buiten dit voorbeeldvenster. De berichten blijven gemarkeerd als ongelezen en de persoon die ze heeft verzonden, weet niet dat je ze hebt gezien.

Een waarschuwing: zorg ervoor dat je niet per ongeluk ergens in het voorbeeldvenster tikt, omdat hierdoor de chat wordt geopend en de afzender weet dat je de berichten hebt gelezen.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…