Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzender het weet; hetzij omdat je op dat moment niet wil reageren, of om een andere reden.

Is het mogelijk om Telegram-berichten te lezen zonder dat de afzender het weet? Telegram heeft standaard leesbevestigingen die je vertellen wanneer iemand je bericht heeft gezien. Onlangs heeft Telegram echter een nieuwe Chat Preview-functie uitgebracht waarmee je naar berichten kunt kijken zonder de chat te hoeven openen. Dit betekent dat je kunt bekijken wat iemand je heeft gestuurd zonder dat hij/zij weet dat je het hebt gelezen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je de inloggeschiedenis van Telegram kunt bekijken.

Om de Chat Preview-functie op Telegram te gebruiken:

 • Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Telegram-app hebt
 • Start de Telegram-app door op het pictogram te tikken
 • Navigeer naar het Chats-scherm
 • Zoek naar de chat waar je een voorproefje van wilt nemen en houd de profielfoto ingedrukt

 • Er verschijnt een pop-up menu met de nieuwste berichten in die chat. Je kunt door de berichten bladeren om meer te lezen.
 • Wanneer je klaar bent met het bekijken van de berichten, tik je eenvoudig ergens buiten dit voorbeeldvenster. De berichten blijven gemarkeerd als ongelezen en de persoon die ze heeft verzonden, weet niet dat je ze hebt gezien.

Een waarschuwing: zorg ervoor dat je niet per ongeluk ergens in het voorbeeldvenster tikt, omdat hierdoor de chat wordt geopend en de afzender weet dat je de berichten hebt gelezen.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp
Zo stel je toegangscodes in op WhatsApp

WhatsApp heeft door de jaren heen verschillende maatregelen en functies geïmplementeerd die hebben geleid tot de verbetering van de privacy en veiligheid van zijn gebruikers tijdens het gebruik van de app. Onlangs heeft WhatsApp het gebruik van wachtwoordsleutels, oftewel toe…

Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?
Wat is een XAPK-bestand en hoe installeer ik het op Android?

Bij het downloaden en installeren van apps op je Android-apparaat, ben je misschien wel eens een mysterieus XAPK-bestand tegengekomen. Een XAPK-bestand is een pakketformaat dat wordt gebruikt voor het distribueren en installeren van Android-apps. Het combineert zowel het APK-…

Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken
Zo kun je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp maken

WhatsApp-gebruikers kunnen al geruime tijd stickers verzenden en ontvangen tijdens het chatten op het platform. Het gebruik van stickers op WhatsApp is in de loop der jaren sterk toegenomen en geëvolueerd dankzij de technologische vooruitgang. Tegenwoordig kunnen WhatsApp-geb…

Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden
Zo kun je Telegramberichten lezen zonder gezien te worden

Telegram is een populaire berichten-app die bekend staat om zijn privacy- en beveiligingsfuncties. Dankzij de privacy functies blijven gebruikers beschermd tijdens het gebruik van de app. Soms wil je bij het gebruik van Telegram bepaalde berichten bekijken zonder dat de afzen…

Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien
Zo kun je verzonden volgverzoeken op Instagram zien

Een veelgebruikte functie op Instagram is de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en verzoeken om privé accounts te volgen. Standaard kun je openbare Instagram-accounts volgen door op de volgknop op hun profiel te tikken. Voor privé accounts wordt er echter na het tikk…