Wat is een geheime Telegram-chat en hoe kan je het gebruiken?

In dit digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker om gesprekken privé te houden op sociale mediaplatforms. Op veelgebruikte sociale mediaplatforms zoals Telegram is het essentieel om te weten hoe je je persoonlijke gegevens kunt beschermen. In die geest beidt Telegram een functie genaamd ‘Geheime Chat’ waarmee gebruikers privé en beveiligde gesprekken kunnen voeren.

Wat zijn geheime chats op Telegram? Geheime chats op Telegram zijn chats die zijn beschermd door end-to-end-encryptie en niet door externe partijen kunnen worden gelezen, behalve door de afzender en de ontvanger van het specifieke bericht. Net als op WhatsApp geven de geheime chats van Telegram je meer privacy dan gewone chats, omdat hun codering end-to-end is.

Het enige verschil is dat de gebruiker op Telegram de geheime chats moet activeren. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je Telegramberichten kunt lezen zonder gezien te worden. In dit artikel wordt beschreven wat ‘Telegram geheime chats’ zijn, en hoe je deze kunt gebruiken.

Om de geheime chat van Telegram te gebruiken:

 • Zorg ervoor dat de app van je Telegram is bijgewerkt naar de nieuwste versie
 • Start Telegram door op het pictogram te tikken
 • Terwijl je je op de startpagina bevindt, tik je op het potloodpictogram dat rechtsonder in het scherm verschijnt
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Nieuwe geheime chat’
 • Scroll in de lijst met contacten die verschijnt naar beneden om het contact te vinden waarnaar je de geheime chat wilt sturen
 • Ga verder met het verzenden van je geheime chats

Een andere manier om geheime chats op Telegram te gebruiken:

 • Start de Telegram-app en navigeer naar elke chat waarvoor je de geheime chat wilt gebruiken
 • Tik op de naam van het contact om het tabblad met gebruikersinformatie weer te geven
 • Tik op de drie verticale stippen die rechtsboven op de pagina verschijnen
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Start geheime chat’
 • Ga verder met het verzenden van je chat
 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…