Zo kun je een AI-avatar op TikTok maken

TikTok blijft evolueren met innovatieve functies die gebruikers betrokken en entertained houden. Een van die nieuwe functies in de app is AI Avatar, waarmee gebruikers hun eigen AI-avatar kunnen maken. Een TikTok-avatar is een digitale representatie van jezelf die een uniek tintje aan je video’s geeft.

Met de AI Avatar-functie kunnen gebruikers hun inhoud personaliseren en laten opvallen op TikTok. De AI Avatar-functie op TikTok vraagt gebruikers om maximaal 10 foto’s van zichzelf te selecteren en gebruikt AI-algoritmen om avatars te maken op basis van hun gezichtskenmerken.

De AI-avatargenerator van TikTok maakt automatisch 30 avatars waaruit gebruikers kunnen kiezen en die ze kunnen gebruiken in hun video’s of zelfs als profielfoto’s. De gegenereerde avatars kunnen echter niet worden aangepast en gebruikers kunnen duis alleen de gegenereerde avatars gebruiken zoals ze zijn. In deze post bespreken we hoe je AI-avatars op TikTok kunt maken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je AI gegenereerde stickers kunt maken op WhatsApp.

Om AI avatars te maken op TikTok:

 • Update de TikTok-app naar de nieuwste versie
 • Open de TikTok-app door op het icoon te tikken
 • Op de startpagina krijg je toegang tot je profiel door op het profielpictogram rechtsonder op de pagina te tikken
 • Tik op de profielpagina op je profielfoto
 • Tik op de knop ‘Avatar proberen’ die op de pagina verschijnt
 • Lees de instructies door voordat je op ‘Maken’ tikt om door te gaan met het maken
 • Selecteer tussen de 3 en 10 foto’s van jezelf. Deze zullen worden gebruikt om de avatars te maken. Tik op de knop ‘Maken’ als je klaar bent
 • Op de pagina die verschijnt, selecteer je de stijlen die je wilt gebruiken. Tik op ‘Doorgaan’ als je klaar bent
 • TikTok genereert automatisch de avatars en geeft ze weer zodat je ze kunt zien
 • Je kunt de gemaakte avatars downloaden naar de opslag van je apparaat of ze gebruiken als je profielfoto. Om de avatars te downloaden, selecteer je degene die je wilt downloaden en tik je op de knop ‘Downloaden’ rechtsboven in het scherm
 • Om een avatar als profielfoto te gebruiken, tik je op één avatar en vervolgens op ‘Gebruiken als profiel’ in de opties die verschijnen. Ga verder om je keuze te bevestigen.
 1. TikTok

  TikTok

  Met TikTok kun je eenvoudig je eigen korte video’s maken en bewerken. Je kunt ook verschillende video’s van andere gebruikers bekijken. Je kunt de video’s die op het platform zijn geplaatst, delen en erop reageren.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…