Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volgers die de pagina met directe berichten bezoeken. Net als Instagram Stories (oftewel: Verhalen) verdwijnen Notes automatisch na 24 uur.

Om Instagram Notes interessanter en interactiever te maken, kunnen gebruikers ook muziek aan hun Notes toevoegen voordat ze deze posten. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je Instagram kunt toevoegen aan TikTok. Onlangs heeft Instagram de mogelijkheid geïntroduceerd om video’s te delen met Instagram Notes. Met de nieuwe functie kunnen Instagram-gebruikers nu looping-video’s van twee seconden in hun Notes delen.

Wanneer je de video’s van twee seconden op Notes plaatst, zijn deze zichtbaar voor je volgers en verdwijnen na 24 uur vanzelf. In deze post laten we je zien hoe je video’s kunt delen via Instagram Notes.

Om videos te delen via Instagram Notes:

 • Update de Instagram app naar de nieuwste versie
 • Open de Instagram app door op het icoontje te tikken
 • Terwijl je je op de startpagina bevindt, navigeer je naar de berichten-pagina door op het berichten-icoontje rechtsboven in het scherm te tikken
 • Op de berichten-pagina tik je op je profielfoto om een ‘Note’ oftewel een notitie te maken
 • Je zal worden doorgestuurd naar de pagina voor het maken van notities. Typ een kort bericht in de daarvoor bestemde ruimte
 • Om je video toe te voegen, tik je op het camerapictogram dat op de pagina verschijnt

 • Je zal worden doorgestuurd naar een pagina waar je je video van twee seconden kunt opnemen met de camera aan de voorkant van je Android-apparaat. Tik op de blauwe knop om je video op te nemen
 • Zodra je video is opgenomen, tik je op het vinkje 
 • Deel vervolgens je Note of notitie zoals je dat normaal ook zou doen.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een populair sociaal netwerk waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen met hun volgers. De app biedt een reeks creatieve tools zoals filters, stickers en captions (bijschriften), waarmee gebruikers hun inhoud kunnen personaliseren. Instagram biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun inhoud op Facebook te delen door beide accounts te koppelen.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…