Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volgers die de pagina met directe berichten bezoeken. Net als Instagram Stories (oftewel: Verhalen) verdwijnen Notes automatisch na 24 uur.

Om Instagram Notes interessanter en interactiever te maken, kunnen gebruikers ook muziek aan hun Notes toevoegen voordat ze deze posten. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je je Instagram kunt toevoegen aan TikTok. Onlangs heeft Instagram de mogelijkheid geïntroduceerd om video’s te delen met Instagram Notes. Met de nieuwe functie kunnen Instagram-gebruikers nu looping-video’s van twee seconden in hun Notes delen.

Wanneer je de video’s van twee seconden op Notes plaatst, zijn deze zichtbaar voor je volgers en verdwijnen na 24 uur vanzelf. In deze post laten we je zien hoe je video’s kunt delen via Instagram Notes.

Om videos te delen via Instagram Notes:

 • Update de Instagram app naar de nieuwste versie
 • Open de Instagram app door op het icoontje te tikken
 • Terwijl je je op de startpagina bevindt, navigeer je naar de berichten-pagina door op het berichten-icoontje rechtsboven in het scherm te tikken
 • Op de berichten-pagina tik je op je profielfoto om een ‘Note’ oftewel een notitie te maken
 • Je zal worden doorgestuurd naar de pagina voor het maken van notities. Typ een kort bericht in de daarvoor bestemde ruimte
 • Om je video toe te voegen, tik je op het camerapictogram dat op de pagina verschijnt

 • Je zal worden doorgestuurd naar een pagina waar je je video van twee seconden kunt opnemen met de camera aan de voorkant van je Android-apparaat. Tik op de blauwe knop om je video op te nemen
 • Zodra je video is opgenomen, tik je op het vinkje 
 • Deel vervolgens je Note of notitie zoals je dat normaal ook zou doen.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een populair sociaal netwerk waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen delen met hun volgers. De app biedt een reeks creatieve tools zoals filters, stickers en captions (bijschriften), waarmee gebruikers hun inhoud kunnen personaliseren. Instagram biedt gebruikers ook de mogelijkheid om hun inhoud op Facebook te delen door beide accounts te koppelen.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…