Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, moet de app tijdelijke bestanden en gegevens verzamelen en opslaan, ook wel cache genoemd.

De cache-bestanden van Telegram bevatten gegevens die je via de app ontvangt of verzendt. Hoewel de cache handig is voor snelle toegang tot recente bestanden, kan deze in de loop van de tijd groter worden en waardevolle opslagruimte op je Android-apparaat in beslag nemen.

Als je de Telegram-cache wist, worden je berichten of media niet permanent verwijderd: in plaats daarvan worden de tijdelijke bestanden verwijderd die Telegram lokaal op je apparaat opslaat. In deze post bespreken we de stappen die je moet volgen om de cache van Telegram op Android te wissen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je de cache op Instagram kunt wissen.

Om de Telegram-cache op Android te wissen:

 • Start de Telegram-app op je Android-apparaat door op het pictogram ervan te tikken
 • Op de startpagina tik je op de drie horizontale balken linksboven in het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’

 • Blader op de pagina ‘Instellingen’ die verschijnt naar beneden om ‘Gegevens en opslag’ te vinden. Tik erop

 • Tik onder Gegevens en opslag op ‘Opslaggebruik’

 • Zoek op de pagina die verschijnt naar ‘Cache wissen’ en tik erop

 • Er verschijnt een pop-up bevestiging. Tik op ‘Cache wissen’ om het proces te bevestigen
 • De Telegram-cache wordt automatisch gewist

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je eenvoudig de Telegram-cache op je Android-apparaat wissen, waardoor ruimte vrijkomt en een soepeler gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Het regelmatig wissen van de cache kan helpen de optimale app-prestaties te behouden en opslag-gerelateerde problemen op je apparaat te voorkomen.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…

Zo kun je een AI-chat maken op Instagram
Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar …

Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen
Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, …

Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp
Zo kun je anonieme berichten verzenden op WhatsApp

Als WhatsApp-gebruiker heb je er vast wel eens aan gedacht om als grap of om een andere redenen een anoniem bericht naar je contacten te sturen. En, als je een beetje onderzoek hebt gedaan, ben je er misschien achter gekomen dat er geen eenvoudige manier is om anonieme berich…

Zo kun je video’s delen via Instagram Notes
Zo kun je video’s delen via Instagram Notes

Zoals je misschien al weet, is Instagram Notes (oftewel: Notities) een nieuwe functie op Instagram waarmee gebruikers korte verhalen kunnen plaatsen die bovenaan de pagina als directe berichten verschijnen. Eenmaal gepost, kunnen Instagram notities worden gezien door je volge…