Zo kun je de Telegram-cache op Android wissen

Als Telegram-gebruiker weet je misschien wel dat deze populaire berichten-app veel functies heeft waarmee je kunt chatten, media kunt delen en in contact kunt komen met vrienden of met groepen. Om ervoor te zorgen dat de Telegram-app jou een geweldige gebruikservaring biedt, moet de app tijdelijke bestanden en gegevens verzamelen en opslaan, ook wel cache genoemd.

De cache-bestanden van Telegram bevatten gegevens die je via de app ontvangt of verzendt. Hoewel de cache handig is voor snelle toegang tot recente bestanden, kan deze in de loop van de tijd groter worden en waardevolle opslagruimte op je Android-apparaat in beslag nemen.

Als je de Telegram-cache wist, worden je berichten of media niet permanent verwijderd: in plaats daarvan worden de tijdelijke bestanden verwijderd die Telegram lokaal op je apparaat opslaat. In deze post bespreken we de stappen die je moet volgen om de cache van Telegram op Android te wissen. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je de cache op Instagram kunt wissen.

Om de Telegram-cache op Android te wissen:

 • Start de Telegram-app op je Android-apparaat door op het pictogram ervan te tikken
 • Op de startpagina tik je op de drie horizontale balken linksboven in het scherm
 • Tik in het menu dat verschijnt op ‘Instellingen’

 • Blader op de pagina ‘Instellingen’ die verschijnt naar beneden om ‘Gegevens en opslag’ te vinden. Tik erop

 • Tik onder Gegevens en opslag op ‘Opslaggebruik’

 • Zoek op de pagina die verschijnt naar ‘Cache wissen’ en tik erop

 • Er verschijnt een pop-up bevestiging. Tik op ‘Cache wissen’ om het proces te bevestigen
 • De Telegram-cache wordt automatisch gewist

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je eenvoudig de Telegram-cache op je Android-apparaat wissen, waardoor ruimte vrijkomt en een soepeler gebruikerservaring wordt gegarandeerd. Het regelmatig wissen van de cache kan helpen de optimale app-prestaties te behouden en opslag-gerelateerde problemen op je apparaat te voorkomen.

 1. Telegram

  Telegram

  Telegram is een gebruiksvriendelijke messenger-app die je privacy en gebruikersgegevens beschermt. Met de app kun je chatgroepen maken van maximaal 200 personen, uitgewisselde berichten coderen, video’s tot 1 GB delen, meerdere foto’s versturen en gebruikmaken van de cloudopslagservice.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…