Zo kun je een AI-chat maken op Instagram

Met de opkomst van AI-technologie over de hele wereld hebben veel digitale platforms, waaronder sociale mediaplatforms, het gebruik van AI geïntroduceerd. Instagram is bijvoorbeeld niet meer alleen bedoeld voor het delen van foto’s en verhalen; het is een platform waar creativiteit en technologie samenkomen.

Instagram heeft onlangs een AI-chatfunctie geïntroduceerd waarmee gebruikers een AI-chat kunnen starten op Instagram Messenger en kunnen communiceren met AI-bots. De AI-chat op Instagram kan worden gebruikt als assistent of gewoon voor de lol. Je kunt de AI-chat gebruiken om een bericht te sturen, een idee te delen of vragen te stellen. Het zal vervolgens een redelijk antwoord geven. In deze post laten we zien hoe je een AI-chat op Instagram kunt maken. In een eerder gerelateerd artikel hebben we besproken hoe je door AI gegenereerde stickers op WhatsApp kunt maken.

Een AI-chat maken op Instagram:

 • Update je Instagram-app naar de nieuwste versie
 • Start de Instagram-app door op het pictogram te tikken
 • Terwijl je je op de startpagina bevindt, tik je op het messenger-pictogram rechtsboven in het scherm
 • Terwijl je op de Messenger-pagina van Instagram bent, tik je op het nieuwe chatpictogram dat rechtsboven in het scherm verschijnt
 • Tik op de pagina die verschijnt op ‘Een AI-chat maken’

 • Kies de AI-bot waarmee je wilt communiceren uit de lijst met bots die verschijnt

 • Er verschijnt een chat met de AI-bot die je hebt geselecteerd. Gebruik het berichtenvenster in de chat om een bericht te schrijven voor interactie met de bot. Tik op de knop ‘Verzenden’ als je klaar bent

 • De bot geeft je een automatisch antwoord. Je kunt doorgaan met het verzenden van meer berichten terwijl je met de bot communiceert

Als je op het pictogram ‘Meer informatie’ in de rechterbovenhoek van de chat tikt, kun je:

 • De AI met vrienden delen, zodat zij er ook mee kunnen communiceren
 • Een specifiek bericht zoeken dat de AI in de chat heeft verzonden
 • De AI dempen zodat je geen berichten meer ontvangt
 • Naar het AI-profiel gaan door op ‘Profiel’ te tikken. Op het profiel kun je de inhoud zien, het profiel volgen of een nieuwe chat starten door op ‘Bericht’ te tikken.
 1. Instagram

  Instagram

  Instagram is een sociaal netwerk dat speciaal is ontworpen voor het publiceren en delen van foto’s via de telefoon. Met de app kun je ook direct foto’s delen met Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare, de foto’s van vrienden bekijken, erop reageren en filters en effecten toepassen op je eigen foto’s.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…