Zo zet je grote bestanden over tussen twee Android-apparaten

Tegenwoordig hebben we veel bestanden op onze telefoons, variërend van foto’s, video’s, documenten tot audiobestanden. Deze bestanden kunnen veel opslagruimte in onze telefoons in nemen; sommige bestanden nemen enorm veel opslagruimte in, terwijl andere juist niet zoveel opslagruimte innemen.

We hebben de mogelijkheid om deze bestanden met andere telefoongebruikers te delen. Er zijn verschillende manieren om bestanden van het ene apparaat naar het andere over te zetten. De meeste mensen maken gebruik van Bluetooth, terwijl anderen liever apps gebruiken voor het delen van bestanden.

Sommige bestanden zijn echter mogelijk te groot om via Bluetooth of de veelgebruikte apps voor het delen van bestanden van derden te worden verzonden. Om dit probleem te omzeilen, zijn er verschillende apps waarmee je grote bestanden van je telefoon kunt overzetten. In deze blog post leggen we uit hoe je grote bestanden tussen twee Android-apparaten kunt overzetten.

Gebruik “Send Anywhere”

Send Anywhere is een fantastische app voor bestandsoverdracht waarmee je overal bestanden kunt overzetten zonder internetverbinding. Met de app kun je zonder enige beperking mediabestanden en documenten van elk formaat verzenden. De app vereist alleen dat je een eenmalige 6-cijferige code hebt om te gebruiken voor de overdracht. Voor apparaten die dicht bij elkaar staan, ondersteunt de app Wi-Fi Direct die kan worden gebruikt om bestanden over te zetten.

Send Anywhere gebruiken om grote bestanden over te zetten:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app
 • Accepteer de voorwaarden van de app 
 • Geef de app toestemming om toegang te krijgen tot de opslag van je telefoon
 • Navigeer naar het bestand dat je wilt overzetten. Je kunt de bestanden van je telefoonmappen bovenaan de pagina vinden
 • Selecteer het bestand of de bestanden die je wilt overzetten
 • Als je klaar bent met het selecteren van de bestanden, tik je op VERZENDEN, wat onderaan het scherm verschijnt
 • Deel op de volgende pagina die verschijnt de beschikbare link en de 6-cijferige toegangscode met de persoon met wie je de bestanden wil delen
 • De andere persoon ontvangt de link en heeft toegang tot de bestanden met behulp van de zes-cijferige toegangscode die je hebt verzonden

Gebruik WeTransfer

WeTransfer is nog een andere gebruiksvriendelijke app voor bestandsoverdracht voor Android-apparaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden selecteren die je wilt overzetten en een link naar je vrienden sturen via e-mail. De ontvanger gebruikt dan de link om de bestanden naar zijn of haar apparaat te downloaden. De app vereist geen eerste aanmelding.

 1. Send Anywhere (File Transfer)

  Send Anywhere (File Transfer)

  Send Anywhere is een fantastische app voor bestandsoverdracht waarmee je overal bestanden kunt overzetten zonder internetverbinding. Met de app kun je zonder beperkingen mediabestanden en documenten van elk formaat verzenden. De app vereist alleen dat je een eenmalige 6-cijferige code hebt voor de overdracht. Voor apparaten die zich dicht bij elkaar bevinden, kun je bestanden overzetten met de app Wi-Fi Direct.

 2. WeTransfer

  WeTransfer

  WeTransfer is nog een andere gebruiksvriendelijke app voor bestandsoverdracht tussen Android-apparaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden selecteren die je wilt overzetten en een link naar je vrienden sturen via e-mail. De ontvanger gebruikt dan de link om de bestanden naar zijn of haar apparaat te downloaden. Deze app vereist geen eerste aanmelding.

Zo kun je je scherm delen op WhatsApp
Zo kun je je scherm delen op WhatsApp

Met WhatsApp-videogesprekken kunnen gebruikers individuele en groeps-videogesprekken voeren met vrienden en familie. Traditioneel worden WhatsApp-videogesprekken veel gebruikt voor gezellige, informele gesprekken waarbij mensen elkaar kunnen zien terwijl ze hun verhalen delen…

Zo kun je een nep Telegram-account herkennen
Zo kun je een nep Telegram-account herkennen

Telegram is in de loop der jaren over de hele wereld uitgegroeid tot een populaire berichten-app. Telegram blijft zijn gebruikers geweldige functies bieden die de toegankelijkheid en bruikbaarheid verbeteren. Nu steeds meer mensen zich bij Telegram aansluiten, is de toename v…

Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp
Blokkeer en rapporteer spamberichten op WhatsApp

In dit digitale tijdperk worden berichten uitgewisseld op verschillende sociale mediaplatformen, waaronder WhatsApp. Hoewel de meeste berichten die op WhatsApp worden verzonden en ontvangen, afkomstig kunnen zijn van mensen die we kennen, kunnen sommige kwaadwillende personen…

Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen
Zo kun je zien wie je TikTok-video’s heeft opgeslagen

Met TikTok kunnen gebruikers van over de hele wereld korte video’s bekijken en plaatsen. Bij het scrollen door TikTok-video’s kunnen gebruikers standaard video’s van andere TikTok-gebruikers opslaan in de galerijen van hun apparaat en deze gebruiken op ander…

Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp
Zo kun je video’s in hoge kwaliteit verzenden op WhatsApp

Veel mensen gebruiken elke dag WhatsApp om  foto’s, video’s en documenten te verzenden. Als het echter gaat om het verzenden van video’s, weet niet iedereen dat WhatsApp beperkingen heeft. Bij video’s groter dan 16 MB wordt de kwaliteit na het uploaden…