Zo zet je grote bestanden over tussen twee Android-apparaten

Tegenwoordig hebben we veel bestanden op onze telefoons, variërend van foto’s, video’s, documenten tot audiobestanden. Deze bestanden kunnen veel opslagruimte in onze telefoons in nemen; sommige bestanden nemen enorm veel opslagruimte in, terwijl andere juist niet zoveel opslagruimte innemen.

We hebben de mogelijkheid om deze bestanden met andere telefoongebruikers te delen. Er zijn verschillende manieren om bestanden van het ene apparaat naar het andere over te zetten. De meeste mensen maken gebruik van Bluetooth, terwijl anderen liever apps gebruiken voor het delen van bestanden.

Sommige bestanden zijn echter mogelijk te groot om via Bluetooth of de veelgebruikte apps voor het delen van bestanden van derden te worden verzonden. Om dit probleem te omzeilen, zijn er verschillende apps waarmee je grote bestanden van je telefoon kunt overzetten. In deze blog post leggen we uit hoe je grote bestanden tussen twee Android-apparaten kunt overzetten.

Gebruik “Send Anywhere”

Send Anywhere is een fantastische app voor bestandsoverdracht waarmee je overal bestanden kunt overzetten zonder internetverbinding. Met de app kun je zonder enige beperking mediabestanden en documenten van elk formaat verzenden. De app vereist alleen dat je een eenmalige 6-cijferige code hebt om te gebruiken voor de overdracht. Voor apparaten die dicht bij elkaar staan, ondersteunt de app Wi-Fi Direct die kan worden gebruikt om bestanden over te zetten.

Send Anywhere gebruiken om grote bestanden over te zetten:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app
 • Accepteer de voorwaarden van de app 
 • Geef de app toestemming om toegang te krijgen tot de opslag van je telefoon
 • Navigeer naar het bestand dat je wilt overzetten. Je kunt de bestanden van je telefoonmappen bovenaan de pagina vinden
 • Selecteer het bestand of de bestanden die je wilt overzetten
 • Als je klaar bent met het selecteren van de bestanden, tik je op VERZENDEN, wat onderaan het scherm verschijnt
 • Deel op de volgende pagina die verschijnt de beschikbare link en de 6-cijferige toegangscode met de persoon met wie je de bestanden wil delen
 • De andere persoon ontvangt de link en heeft toegang tot de bestanden met behulp van de zes-cijferige toegangscode die je hebt verzonden

Gebruik WeTransfer

WeTransfer is nog een andere gebruiksvriendelijke app voor bestandsoverdracht voor Android-apparaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden selecteren die je wilt overzetten en een link naar je vrienden sturen via e-mail. De ontvanger gebruikt dan de link om de bestanden naar zijn of haar apparaat te downloaden. De app vereist geen eerste aanmelding.

 1. Send Anywhere (File Transfer)

  Send Anywhere (File Transfer)

  Send Anywhere is een fantastische app voor bestandsoverdracht waarmee je overal bestanden kunt overzetten zonder internetverbinding. Met de app kun je zonder beperkingen mediabestanden en documenten van elk formaat verzenden. De app vereist alleen dat je een eenmalige 6-cijferige code hebt voor de overdracht. Voor apparaten die zich dicht bij elkaar bevinden, kun je bestanden overzetten met de app Wi-Fi Direct.

 2. WeTransfer

  WeTransfer

  WeTransfer is nog een andere gebruiksvriendelijke app voor bestandsoverdracht tussen Android-apparaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden selecteren die je wilt overzetten en een link naar je vrienden sturen via e-mail. De ontvanger gebruikt dan de link om de bestanden naar zijn of haar apparaat te downloaden. Deze app vereist geen eerste aanmelding.

Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram
Zo kun je thema’s wijzigen voor individuele chats op Telegram

Telegram wordt wereldwijd veel gebruikt als een instant messenger. Je kunt Telegram gebruiken om teksten, mediabestanden en documenten te verzenden en ontvangen. Met Telegram kun je ook spraak- en videogesprekken voeren met andere Telegram-gebruikers. In de loop der jaren hee…

Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!
Zo kun je Instagram-verhalen opslaan als concepten!

Instagram Stories (Instagram verhalen) is een geweldige functie om tijdelijk foto’s en korte video’s te plaatsen die automatisch verdwijnen na 24 uur. Zakelijke Instagram-accounts gebruiken de Stories-functie actief om reclame te maken voor hun producten en dienst…

Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!
Zo kun je je Instagram posts downloaden en opslaan!

Als je een frequente Instagram-gebruiker bent, heb je in de loop van de tijd misschien veel foto’s en video’s gepost. Wanneer je afbeeldingen en video’s op je feed plaatst, kunnen andere Instagram-gebruikers je content en profiel bekijken en erop reageren. D…

Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen
Zo kun je de zaklamp activeren bij WhatsApp-meldingen

WhatsApp is een deel van ons leven geworden! Dagelijks communiceren miljoenen mensen via WhatsApp. Afhankelijk van hoe je je WhatsApp-account hebt ingesteld, ontvang je meldingen wanneer je een privé- of groepsbericht ontvangt. Afgezien van de normale geluid- en trillingsmeld…

Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren
Zo kun je WhatsApp-audio naar MP3 converteren

Met WhatsApp kun je op elk gewenst moment tekst-, beeld-, video- en audioberichten verzenden en ontvangen. Wanneer je audiobestanden op WhatsApp ontvangt, blijven ze ongeopend totdat je ze downloadt. Je kunt de audiobestanden vervolgens afspelen door op de afspeelknop op elk …