Zo zet je grote bestanden over tussen twee Android-apparaten

Tegenwoordig hebben we veel bestanden op onze telefoons, variërend van foto’s, video’s, documenten tot audiobestanden. Deze bestanden kunnen veel opslagruimte in onze telefoons in nemen; sommige bestanden nemen enorm veel opslagruimte in, terwijl andere juist niet zoveel opslagruimte innemen.

We hebben de mogelijkheid om deze bestanden met andere telefoongebruikers te delen. Er zijn verschillende manieren om bestanden van het ene apparaat naar het andere over te zetten. De meeste mensen maken gebruik van Bluetooth, terwijl anderen liever apps gebruiken voor het delen van bestanden.

Sommige bestanden zijn echter mogelijk te groot om via Bluetooth of de veelgebruikte apps voor het delen van bestanden van derden te worden verzonden. Om dit probleem te omzeilen, zijn er verschillende apps waarmee je grote bestanden van je telefoon kunt overzetten. In deze blog post leggen we uit hoe je grote bestanden tussen twee Android-apparaten kunt overzetten.

Gebruik “Send Anywhere”

Send Anywhere is een fantastische app voor bestandsoverdracht waarmee je overal bestanden kunt overzetten zonder internetverbinding. Met de app kun je zonder enige beperking mediabestanden en documenten van elk formaat verzenden. De app vereist alleen dat je een eenmalige 6-cijferige code hebt om te gebruiken voor de overdracht. Voor apparaten die dicht bij elkaar staan, ondersteunt de app Wi-Fi Direct die kan worden gebruikt om bestanden over te zetten.

Send Anywhere gebruiken om grote bestanden over te zetten:

 • Download en installeer de app op je telefoon
 • Open de app
 • Accepteer de voorwaarden van de app 
 • Geef de app toestemming om toegang te krijgen tot de opslag van je telefoon
 • Navigeer naar het bestand dat je wilt overzetten. Je kunt de bestanden van je telefoonmappen bovenaan de pagina vinden
 • Selecteer het bestand of de bestanden die je wilt overzetten
 • Als je klaar bent met het selecteren van de bestanden, tik je op VERZENDEN, wat onderaan het scherm verschijnt
 • Deel op de volgende pagina die verschijnt de beschikbare link en de 6-cijferige toegangscode met de persoon met wie je de bestanden wil delen
 • De andere persoon ontvangt de link en heeft toegang tot de bestanden met behulp van de zes-cijferige toegangscode die je hebt verzonden

Gebruik WeTransfer

WeTransfer is nog een andere gebruiksvriendelijke app voor bestandsoverdracht voor Android-apparaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden selecteren die je wilt overzetten en een link naar je vrienden sturen via e-mail. De ontvanger gebruikt dan de link om de bestanden naar zijn of haar apparaat te downloaden. De app vereist geen eerste aanmelding.

 1. Send Anywhere (File Transfer)

  Send Anywhere (File Transfer)

  Send Anywhere is een fantastische app voor bestandsoverdracht waarmee je overal bestanden kunt overzetten zonder internetverbinding. Met de app kun je zonder beperkingen mediabestanden en documenten van elk formaat verzenden. De app vereist alleen dat je een eenmalige 6-cijferige code hebt voor de overdracht. Voor apparaten die zich dicht bij elkaar bevinden, kun je bestanden overzetten met de app Wi-Fi Direct.

 2. WeTransfer

  WeTransfer

  WeTransfer is nog een andere gebruiksvriendelijke app voor bestandsoverdracht tussen Android-apparaten. Het enige wat je hoeft te doen, is de bestanden selecteren die je wilt overzetten en een link naar je vrienden sturen via e-mail. De ontvanger gebruikt dan de link om de bestanden naar zijn of haar apparaat te downloaden. Deze app vereist geen eerste aanmelding.

Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken
Zo kun je zien wie jouw Instagram-video heeft bekeken

Instagram heeft door de jaren heen een unieke ruimte geboden voor individuen en bedrijven om in contact te komen met hun publiek. Naast het plaatsen van afbeeldingen kunnen makers van Instagram-content ook video’s plaatsen in de vorm van verhalen, reels of berichten. So…

Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?
Wat is de TikTok Shop en hoe gebruik je het?

TikTok is geëvolueerd om meer te worden dan alleen een platform waarop mensen korte video’s kunnen plaatsen en bekijken. Na recente updates heeft TikTok een nieuwe functie geïntroduceerd; TikTok Shop, waarmee gebruikers binnen de app hun favoriete producten kunnen kopen…

Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok
Zo kun je schermtijdlimieten instellen op TikTok

In dit tijdperk van sociale media is het beheren van je tijd op verschillende sociale mediaplatforms essentieel. TikTok heeft in het verleden bewezen verslavend te zijn, omdat veel gebruikers de neiging hebben belangrijke tijd te verspillen met het scrollen door de verschille…

Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!
Werkt TikTok niet? Lees hier hoe je het kunt oplossen!

TikTok is over de hele wereld erg populair geworden en fascineert miljoenen mensen met zijn grappige korte video’s. Zoals bij elke app kun je met TikTok soms ook tegen technische problemen aanlopen die je gebruikerservaring belemmeren. Als je problemen ondervindt met Ti…

Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram
Zo kun je voornaamwoorden toevoegen op Instagram

Tegenwoordig is genderidentiteit een belangrijk aspect in het leven van veel mensen. Zelfs op sociale mediaplatforms zoals Facebook en Instagram is het belangrijk om mensen aan te spreken met de juiste genderidentiteit. Voornaamwoorden zijn een geweldige manier om mensen te i…